Snooker - Judd Trump éppen időben hagyta ott a nyaralást, megúszta a karantént
Judd Trump éppen időben hagyta ott a nyaralást, megúszta a karantént
Fotó: Europress/AFP

Judd Trump éppen időben hagyta ott a nyaralást, megúszta a karantént

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/09/10 14:16

Vasárnap kezdődik a 2020/2021-es snooker szezon első pontszerző versenye, a Championship League. Judd Trump az első napon lép asztalhoz, de bizony közel járt ahhoz, hogy lecsússzon a szereplésről. A világelső ugyanis jól megérdemelt nyaralását töltötte éppen a görög Míkonosz szigetén. Márpedig a sziget felkerült az Egyesült Királyság feketelistájára, ami azt jelenti, hogy ha onnan tér haza valaki Nagy-Britanniába, akkor 14 napos karanténra van kárhoztatva. 

A brit kormány kedden hozta meg a döntést, és szerda hajnali 4 óráig adott haladékot, magyarán aki addig hazaért, az még megúszta a karantént. Trumpnak villámgyorsan jegyet kellett szereznie, hogy azonnal hazatérjen, és ezt meg is tette, sikeresen hazajutott.

Vasárnap tehát ott lesz Milton Keynesben a Championship League-en, ahol az első csoportkörben Alan McManus, David Lilley, valamint Fan Zhengyi lesz az ellenfele. Az egyes csoportokból csak a győztesek jutnak tovább a második csoportkörbe. A mérkőzések négy frame-ig tartanak, ahogy a nyári kiírásban is, tehát 2-2-es döntetlenekkel is kell számolni.

Miután Trump megúszta a karantént, úgy néz ki, hogy valóban ott lesz szinte minden sztár: a ranglista legjobb játékosai közül csak Ding Junhui nem nevezett a tornára.

forrás: metro.co.uk

Hozzászólások