Snooker - Jön Ronnie!
Jön Ronnie!
Fotó: Europress/Getty

Jön Ronnie!

Buzás GáborBuzás Gábor
2015/01/13 12:01

Kedd, 14 óra: Ronnie O'Sullivan első mérkőzése az idei Mastersen. Az ellenfél Ricky Walden, akinek van egy igazán emlékezetes győzelme az ötszörös világbajnok ellen, hiszen első pontszerző döntőjében éppen őt győzte le, 2008-ban Sanghajban. Az utóbbi két meccsükön viszont összesen egy frame-et nyert, és a tavalyi Masters negyeddöntőjében egy hatalmas, 6-0-s verést kapott O'Sullivantől, ami a szezon egyik legsimább meccse volt. 58 percig tartott, és az első frame után Walden nem szerzett pontot, cserébe "kapott" 556-ot, ami rekord. Íme a negyedik frame százasa:

És ha már százas: O'Sullivannek mindössze három kell ahhoz, hogy megdöntse Hendry rekordját. A skótnak 775 hivatalos százas breakje van, O'Sullivannek 773. Nem lehetetlen, hogy ma meglesz a rekord, hiszen ha Fu tudott három százast lökni vasárnap, akkor Ronnie miért ne tudna? Az lenne a szép ebben a rekorddöntésben (vagy csúnya, nézőpont kérdése), hogy éppen ma van Hendry születésnapja. 46 éves a legsikeresebb snookeres.

A meccs esélyeihez tartozik még, hogy Walden vállsérüléssel bajlódik, ami nyilvánvalóan nem lesz a segítségére. Ronnie-val négy szezon óta nem fordult elő, hogy Nagy-Britanniában kiessen az első fordulóban.

Az esti meccsen Barry Hawkins és Ali Carter áll asztalhoz. Az Eurosport készített Carterről egy megható dokumentumfilmet, amit itt lehet megnézni angolul. Azt hiszem, mindenki kíváncsi rá, hogy milyen formában lesz az elmúlt éve után.

Tegnap továbbjutott Maguire és Robertson, utóbbi az első olyan játékos, aki érvényesítette a papírformát. Maguire viszont borította, hiszen Trumpot győzte le egy hullámzó színvonalú mérkőzésen, ahol mindketten 90% alatti golyóbelökéssel zártak. Trump rengeteget hibázott, és Maguire elég sokat kihasznált a lehetőségek közül ahhoz, hogy győzzön. Az ősi rivális Murphy lesz az ellenfele a negyeddöntőben.

Hozzászólások