Snooker - Jöhet az újabb Trump-Maguire rangadó, Yan még ellenfélre vár
Jöhet az újabb Trump-Maguire rangadó, Yan még ellenfélre vár
Fotó: Europress/AFP

Jöhet az újabb Trump-Maguire rangadó, Yan még ellenfélre vár

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/02/28 13:15
Egy hely kiadó már csak a Coral-sorozat második tornája, a Players Championship elődöntőjébe. Három játékos már kvalifikálta magát, így lesz egy Judd Trump–Stephen Maguire rangadó, illetve az elődöntős helyét ma hajnalban bebiztosító Yan Bingtao vár még ellenfélre, ő vagy Murphy-vel vagy Mark Allennel játszhat a döntőért. 

A 385 ezer font összdíjazású tornán lassan kialakul a legjobb négy mezőnye, magyar idő szerint délután kettő órától még rendeznek egy negyeddöntőt a friss Welsh Open-bajnok Shaun Murphy és barátja, Mark Allen főszereplésével. Utóbbi nem tudni, hogy mire lesz képes a mai meccsen, mert egyrészt Murphy bombaformában játszik hosszú ideje, másrészt Allent a hírek szerint betegség hátráltatja. 

A felső ágon Judd Trump – Stephen Maguire csatát rendeznek a döntőbe jutásért, ami igen csak pikánsnak ígérkezik. Egyrészt azért, mert kettejük párharca végtelenül kiegyenlített, ez lesz a 30. meccsük, a korábbi 29-ből Trump tizenötöt, Maguire 14-et nyert. Legutóbb a Welsh Openen találkoztak egymással, ott Trump 4-1-re győzte le a skótot, ám pont ezt a meccset követően nyilatkozott igen érdekesen Trump. A világelső ugyanis kijelentette, hogy bárki, aki aznap egy picit nagyobb nyomás alá helyezte volna jó eséllyel pályázott volna a győzelemre, ugyanis nem érezte jó formában magát. Viszont szerinte Maguire nem küzdött, nem érdekelte a meccs és a továbbjutás. Kemény szavak és pont ez a kijelentés teszi még pikánsabbá az összecsapást, hiszen Maguire számtalanszor bizonyította már, hogy a hasonló szituációk inkább pozitív hatással vannak játékára. 

Trump - aki nem mellesleg szezonbeli ötödik pontszerző győzelmére hajt - eddig hat frame-et vesztett a tornán, Michael Holtot és John Higginst is 6-3-ra verte, eddig egyszer sem volt hátrányban, nyolc darab 50 feletti bréket lökött, közte egy 130-ast is. Ami Maguire-t illeti, a skót mindkét meccsét döntő frame-ben nyerte, Ding ellen 4-2-ről állt fel, Selby ellen 3-0-ra elhúzott, ám mégis kényelmetlenül izgalmasra sikeredett a találkozójuk. A skót hat darab 50 feletti break-et lökött eddig, százasa még nem volt ezen a tornán. 

Ami az alsó ágat illeti, ott még csak egy elődöntős hely talált gazdára, azt az a Yan Bingtao szerezte meg, aki drámai csatában verte Joe Perry-t. A fiatal kínai 2-1-es hátrányból 5-2-es előnyre tett szert és karnyújtásnyira volt a továbbjutástól, ám sikerült magára húzni Perry-t, aki minden rutinját összeszedve döntő frame-re mentette a csatát.

Őrületes végjátékban dőlt el végül a továbbjutás, majd' egy órányi játékot követően végül Yan ment tovább. A több mint öt órán át zajló mérkőzést sok hiba jellemezte, azonban a kínai továbbjutása az összképet nézve jobban megérdemelt, meggyőzőbben teljesített a biztonsági játék terén és a hosszú lökéseket is jobban lökte, mint ellenfele. A győzelem ráadásul igen fontos Yan számára, lévén Perry személyében potenciális ellenfelet vert a legjobb 16-közé jutásért folytatott harca során, ami a közelgő világbajnokság miatt kiemelten fontos számára. 

Yan Bingtao így pályafutása 7. elődöntőjére készülhet, de azt nem tudja egyelőre, hogy ki ellen vívhatja, lévén a Murphy–Allen negyeddöntő még hátra van. Ha pusztán csak a jelenlegi formából indulunk ki, akkor Murphy-nek kéne továbbjutnia, lévén a friss Welsh Open-bajnokról van szó, ráadásul Allen utoljára Skóciában jutott túl pontszerző negyeddöntőn. Ami a párharcot illeti, a korábbi 21-ből tizennégy Murphy győzelmével ért véget, a legutóbbi kettőt is ő nyerte utoljára a szeptemberi Shanghai Masters-es csatát, ott ráadásul egy komoly 10-3-as pofont kiosztva barátjának. 


Hozzászólások