Snooker - Iskolajáték Ronnie-tól, megvan a hatodik világbajnoki cím
Iskolajáték Ronnie-tól, megvan a hatodik világbajnoki cím
Fotó: WST

Iskolajáték Ronnie-tól, megvan a hatodik világbajnoki cím

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/08/17 09:17
10-7-ről vágtak neki a snooker világbajnoki döntő második napjának. O'Sullivan az első napon küszködött, de így is három frame-mel vezetett a rossz kezdés után szépen felfejlődő Wilson ellen. Nagy kérdés volt, hogy melyikük tud frissebben játszani, mint az első napon, mert a szombati játékukban nem sok köszönet volt.

Ehhez képest Wilson egy remek 70 feletti breakkel 10-8-ra módosította az állást, jól kezdett. O'Sullivanen azonban ránézésre is látszott, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb és kipihentebb, mint az első napon volt. És bizony, remekül is játszott, folyamatosan szállította az 50 feletti breakeket, és egyszercsak már 16-8-ra vezetett. Wilson addigra már teljesen elvesztette a fonalat, úgy érezhette magát, mint akin átment az úthenger. Mutatja a zavarodottságát, hogy a 24. frame után azt hitte, vége a szakasznak, pedig még egyet le kellett játszani.

És persze az utolsó is O'Sullivané lett, aki a sorozatban megnyert hét frame-mel 17-8-ra alakította az állást, azaz egyetlen frame-re került a hatodik világbajnoki címétől. Este aztán simán lerendezte a hiányzó frame-et, és 18-8-ra győzött. Harmadszor nyert világbajnoki döntőt tíz frame-es különbséggel. 


O'Sullivan és a szurkolói számára jó hír, hogy vasárnap tényleg remekül játszott, sokkal jobb lehet így világbajnoknak lenni, mintha a szombati, küzdelmes, és hibákkal tarkított játékkal ért volna célba. Ezt nyilatkozta a döntő után:

"Már akkor nagyon boldog voltam, amikor megszereztem az első világbajnoki címemet. Amikor meglett a negyedik, akkor tudtam, hogy bekerültem a legnagyobbak közé, mert John Higginsnek is négy van. Minden, ami ezután jött, már azt jelentette, hogy fantasztikus társaságba kerültem. "

A hatodik címmel O'Sullivan utolérte Steve Davist és Ray Reardont. 37. pontszerző trófeájával pedig immár egyedüli csucstartó lett. 

Wilson pedig ugyancsak boldog lehet a szereplésével, bár nyilván világbajnok akart lenni, de ha valami nem szégyen a snookerben, akkor az az, ha a csúcsformában játszó O'Sullivantől kapsz ki. 


Hozzászólások