Snooker - Így teljesüljön mindenkinek minden álma
Így teljesüljön mindenkinek minden álma
Fotó: worldsnooker.com

Így teljesüljön mindenkinek minden álma


2015/04/07 20:56

Mi is beszámoltunk arról, hogy a tízszeres női snookervilágbajnok, Reanne Evans lehetőséget kapott arra a nemzetközi szövetségtől, hogy szabadkártyával elinduljon a férfi világbajnokság selejtezőjében. A 29 éves hölgy akkor azt nyilatkozta, hogy az álma egy Ronnie O'Sullivan elleni főtáblás meccs, de nagyon örülne, ha egy világbajnokkal megmérkőzhetne.

Nos, Evans kisasszony úgy tűnik, a szerencse kegyeltje, hiszen az április 8-án kezdődő selejtezőben rögtön egy világbajnokot, mégpedig az 1997-es győztes Ken Dohertyt sodorta az útjába a szél és a sorsolás szeszélye.

Dohertynek nem nagyon megy a Crucible-ben az utóbbi időben, 2006 óta nem jutott túl a második fordulón, most pedig, a ranglista 43. helyén állva selejtezőre kényszerül, azaz az új szabályoknak megfelelően három mérkőzést kell nyernie a főtáblára jutáshoz.

Ennek ellenére már a kvali első körében is lesznek érdekes párosítások, így például érdemes lesz figyelni a Steve Davis-Jamie Cope, valamint a Jimmy White-James Wattana találkozóra.

A világbajnokság lényegi része április 18-án kezdődik, az első helyen a címvédő Mark Selbyt, második helyen a tavalyi döntős Ronnie O'Sullivant emelték ki.

Hozzászólások