Snooker - Hullanak a koronások a Mastersen
Hullanak a koronások a Mastersen
Fotó: World Snooker Tour

Hullanak a koronások a Mastersen

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/01/15 11:28
A Masters első négy meccsén borult a papírforma. Ding kikapott Perrytől, Selbyt verte Carter, Maguire fordított Robertson ellen, Gilbert lemosta Allent. Mind a négy meccsen az alacsonyabban rangsorolt játékos győzött.

Aztán kedden Trump és Murphy mérkőzőtt meg, két koronás, azaz két Triple Crown-bajnok. Nyilván Trump volt a papíron esélyes címvédőként, világbajnokként és világelsőként, de ebben a párosításban nehéz volt egyértelmű esélyekről beszélni, hiszen nyugodtan lehetett volna a torna döntője is. 

Magas is volt a színvonal, Trump úgy kapott ki 6-3-ra, hogy három százas breaket lökött (!). Murphy egyet sem hozott össze, de a szünet után egyre magabiztosabban, egyre kevesebb hibával játszott. A világelső ezzel szemben magához képest sokat rontott, nem csoda, hogy végül búcsúzott.


"Öröm nézni Judd játékát, lökött három nagyszerű százast a meccs első felében. De egy százas break is csak egy frame-et ér, és csak egy statisztikai mutató számít, hogy ki tud megnyerni hatot. Jó volt a biztonsági játékom, és ki tudtam használni Judd hibáit" - mondta Murphy.

Este Higgins és Hawkins találkozott, és a Masters alakulása alapján már-már Hawkins tűnt favoritnak. Ezúttal azonban a sztár hozta a formát, 6-1-re legyőzte Hawkinst. Ezzel Higgins lett az első a nyolc kiemelt közül, aki győzni tudott, és Murphy után a második koronás bajnok, aki továbbjutott. 

Szerdán az első forduló utolsó meccsei következnek. 14 órától Wilson és Lsiowski, 20 órától Williams és Bingham feszül egymásnak. Higgins szépen összefoglalta a további esélyeket:

"Azt gondolom, hogy aki még csatában van, az mind jó esélyt lát a végső sikerre. A torna előtt Ding, Trump és Robertson tűnt a három legnagyobb favoritnak, de máris kiestek mindhárman, ami hihetetlen."


Hozzászólások