Snooker - Hosszú az út Kínából Belgiumba
Hosszú az út Kínából Belgiumba

Hosszú az út Kínából Belgiumba

Buzás Gábor ·
2018/10/01 18:23

Tegnap még a China Championship döntőjét csodálhattuk, ma pedig már javában zajlik a European Masters. Kínában Selby hatalmas csatában legyőzte Higginst, és megszerezte 15. pontszerző trófeáját. Zsinórban hetedik pontszerző döntőjét nyerte meg, egészen zseniális sorozatban van, pláne ha figyelembe vesszük, hogy milyen tornákon, és hogy kiket győzött le: International Championship - Ding; UK - O'Sullivan; China Open - Williams; VB - Higgins; International Championship - Allen; China Open - Hawkins; China Championship - Higgins. Brutális sorozat, és mindezt szűk két év alatt érte el. 

Kérdés, hogy odaér-e az első meccsére Lommelben. Kedden 20 órakor kellene játszania Sam Craigie ellen, és bizony benne van a pakliban, hogy lemondja a találkozót. Mint ahogy Higgins már vissza is lépett a European Masterstől, öregember nem gyorsvonat alapon.

Lommelben Trump a címvédő, mégpedig kétszeres, mert tavalyelőtt is ő nyerte a tornát, bár akkor még Bukarestben rendezték. A hazaiak favoritja, Brecel, valamint a szezont parádésan kezdő Wilson is ott van az esélyesek között. A legnagyobb sztárok közül az említett skóton kívül O'Sullivan, Williams és Ding sincs az indulók között, és ha esetleg Selby is visszalép, akkor hiányozni fog a világranglista első négy helyezettje, valamint a top 8-ból is csak ketten lesznek, Trump és Hawkins. No de reméljük, nem így alakul.

A meccsek négy nyert frame-ig tartanak egészen a negyeddöntők végeztéig, úgyhogy várható, hogy megint egy gyors, lendületes játékos ragadhatja magához a trófeát. Akár Trump is harmadszor. Vagy ha kicsit jobban játszik, mint az első meccsén, akkor épp Brecel is odaérhet. Van sok esélyes, és bár néhány nagy név hiányzik, a múlt heti tornát így is bőven felülmúlhatja az eheti, ami a meccsek minőségét illeti. Nem került magasra a léc.

A versenyt elsősorban az Eurosport 1-en lehet figyelemmel kísérni, és mivel két asztalt kameráztak be, a másikat is lehet nézni az Eurosport Playeren.

Hozzászólások