Snooker - Holt kiütötte Ronnie-t
Holt kiütötte Ronnie-t
Fotó: World Snooker Tour

Holt kiütötte Ronnie-t

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/02/24 09:23
Véget ért a Shoot Out, a legvitatottabb snookerverseny. Illetve az egyetlen, ami minden évben parázs vitákat szül.

Nem csoda, mert az ember mindig azt érzi, hogy néhány sör mellett (vagy után) remek szórakozás lehet ilyet játszani, meg hogy bemutatón is jó móka, de hogy ebből a formátumból versenyt rendezzenek, ráadásul pontszerzőt ... nos, ez mégis hallatlan a snooker konzervatívabb kedvelői körében.

Márpedig a többség konzervatív.

A verseny célja persze nem az ő kielégítésük, hanem a nyitás a fiatalok felé, amire óriási szüksége van a sportnak.

Nem tudom, hogy ebben a vonatkozásban mennyire sikeres a Shoot Out. Holt viszont most rendkívül boldog lehet, mert ő győzött tegnap, amivel egyrészt megszerezte élete első pontszerző sikerét, másrészt kvalifikált a hétfőn rajtoló Players Championshipre, harmadrészt az őszi Bajnokok Bajnokára is. 


Jól játszott, kétségtelen, és talán ad neki egy újdonsült önbizalmat a tornagyőzelem, bár ő maga is tudja, hogy mekkora az értéke ennek a versenynek. Fene tudja, hogy van ez. Amikor anno Hawkins megnyerte, neki nagyon jót tett. McGill három éve győzött, ráadásul a vb-re is kvalifikált ezáltal, de nála inkább mintha ellentétes hatást váltott volna ki, hiszen óriási hullámvölgyben van még mindig.

Nehéz sokat beszélni a Shoot Outról, bennem az fogalmazódott meg, hogy ez a torna egyetlen embernek fontos: aki megnyeri. Illetve idén még valakinek. O'Sullivan ugyanis nyilvánvalóan azért indult, hogy erősítse a pozícióját a Players Championshipre, ez azonban nem sikerült, kiesett a második körben. És aztán Holt a torna megnyerésével megelőzte őt az egyéves ranglistán, és kiszorította a top 16 közül. Aminek következtében nem lesz ott a Playersen, ahol mellesleg ő a címvédő. És ezzel a Tour Championshipre sem fog tudni kvalifikálni. Ahol szintén címvédő. Marad a világbajnokság. Ha elindul. 

De hát ez ilyen. Tetszett volna több versenyen részt venni.

Hozzászólások