Snooker - Hogy élte ezt túl Selby?
Hogy élte ezt túl Selby?
Fotó: World Snooker

Hogy élte ezt túl Selby?

Buzás GáborBuzás Gábor
2018/10/29 08:35

A kétszeres címvédőként érkező Selby a helyszínen játszotta le a 128-as mérkőzését a daqingi International Championshipen. Nem várt nehézségekbe ütközött már a nyitányon, ugyanis neki nem ment kimondottan jól a játék, ellenfele, a ranglistán 81. Li Yuan viszont meglepően jól játszott és küzdött ellene. Négyszer vezetett a világelső, de mind a négyszer kiegyenlített Li, majd 5-4-nél már nála volt az előny. Selby valahogy továbbjutott, de kellett hozzá az, hogy a kínai játékos utolsó két lökése után a fehér a lyukban kössön ki - szívszorító volt látni szegény Li pechjét a bő háromnegyed órás frame-ben.

Hozzátartozik, hogy a leicesteri Selby gondolatai nem csak a meccse körül forogtak, ugyanis szörnyű baleset történt kedvenc focicsapatának tulajdonosával. Szombaton lezuhant egy helikopter, melyen rajta volt Vichai Srivaddhanaprabha is, akinek természetesen hatalmas szerepe volt a klub 2014-es bajnoki címében. 

A bruttó öt órás mérkőzésen kívül voltak szórakoztatóbb csaták is. Lisowski remekelt, 6-1-es győzelme során hat 50 feletti breaket gyártott, köztük négy 70 felettit. Noppon Saengkham 6-4-re győzött Chang Bingyu ellen, ezen a meccsen a győztes thai három, a vesztes kínai két százast lökött. A nap legnagyobb breakje Alfie Burden nevéhez fűződik, aki többek között egy 142-esnek köszönhetően győzött Sam Baird ellen.

Simán győzött Williams, Hawkins, Carter és Maguire, nehezen, de továbbment Ding is. Kiesett az English Open két döntőse, Bingham és Mark Davis, valamint Kyren Wilson. Az első nap 21 százas breakje arra utal, hogy a szokásosnál valamivel könnyebben esnek be a golyók, számíthatunk még bőven nagy breakekre.

Hétfő estére kialakul a 32-es mezőny. Bemutatkozik Trump, akinek nem egyszerű a sorsolása, McManus lesz az első ellenfele. A Dott - Vafaei párosítás is izgalmas lehet. Selby 64 közötti ellenfele Doherty lesz, aki a szenior UK-címtől feldobva érkezett Kínába. 

Hozzászólások