Snooker - Higgins visszavághat
Higgins visszavághat
Fotó: Europress/AFP

Higgins visszavághat

Buzás GáborBuzás Gábor
2014/06/24 10:55

John Higgins nyerte a Wuxi Classic első napjának messze legjobb mérkőzését. A négyszeres világbajnok ellenfele egy fiatal skót volt, az új generáció egyik legnagyobb tehetsége, Anthony McGill. A 22 éves, hórihorgas játékos 3-3-ig szépen tartotta a lépést Higginsszel, aki tavaly döntőt játszott Wuxiban, és ez volt a legjobb eredménye a tavalyi pontszerzőkön. Végül 5-3-ra győzött a rutinos skót, aki lökött egy 122-es breaket, és mellette még három 60 felettit. McGill sem szégyenkezhet, ő is összehozott három 50 feletti breaket, és a biztonsági játéka is többnyire remekül működött. A végén viszont Higginsnek ment jobban a taktikai csata, és ő jutott tovább.

Higgins következő ellenfele a szintén skót Alan McManus lesz, ami azért pikáns párosítás, mert éppen tőle kapott ki a világbajnokság első fordulójában. McManus nem csak a nadrágjával, hanem a játékával is felhívta magára a figyelmet a Crucible-ben, Higgins után Doherty-t is legyőzte, és végül Selby-től kapott ki a negyeddöntőben. A szezonnyitó első napján Gary Wilsont verte 5-3-ra, és így létrejött az újabb skót rangadó.

Voltak kisebb meglepetések. A négy szabadkártyás meccs közül hármat az amatőr kínai nyert, és ennek Andrew Norman, Yu Delu és Scott Donaldson látta a kárát. Aztán kiesett a tavalyi sanghaji döntős Xiao Guodong, aki 3-1-es vezetésről kapott ki a finn Robin Hulltól. A veterán játékos négy frame-et nyert zsinórban, és 5-3-mal lépett a legjobb 32 közé.

Sima eredménnyel, de kevéssé meggyőző játékkal győzött 5-1-re Judd Trump, aki David Grace ellen nemhogy százas breaket nem lökött, de 40 fölé is csak egyszer jutott, 50-ig pedig egyszer sem. Nagyon keveset mutatott az egykori világelső, akinek nehéz dolga lehet majd a döntő frame-es csatát nyerő Ben Woollaston ellen. Ő egyébként Fergal O'Brient verte. A nap egyetlen 5-0-s győzelmét Ricky Walden aratta Peter Lines ellen. Walden következő ellenfele Cao Yupeng lesz.

Hozzászólások