Snooker - Higgins megint kikapott Trumptól
Higgins megint kikapott Trumptól
Fotó: WST

Higgins megint kikapott Trumptól

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/02/27 12:48

A Players Championship első fordulójában, azaz a nyolcaddöntőkben egyetlen komoly meglepetés született: Perry 6-4-re legyőzte az utóbbi hónapok hősét, Robertsont. Lehet, hogy elfogyott az ausztrál a sok-sok játék után, de mivel lökött három százast, inkább arról lehet szó, hogy Perry volt a motiváltabb kettejük közül, hiszen neki a legjobb 16 közé kerülés, és ezzel a világbajnoki kvalifikáció a célja. Egyébként ezzel a győzelemmel per pillanat vissza is került az előzetes ranglista 16. helyére.

Szerda este megkezdődött a negyeddöntők sora, rögtön a legnagyobb rangadóval, a 2019-es világbajnoki döntő, és a Magyar Snooker Gála Különkiadásának visszavágójával. Trump egyértelműen jobb volt a szünetig, 3-1-re vezetett. Aztán az ötödik frame-ben elrontott egy könnyű lökést, és onnantól fogva elvesztette a fonalat. Higgins pedig büntetett, és 3-3-nál egyenlített. 

A továbbiakban is bőven voltak sanszai, de nem tudta ezeket kellőképp kihasználni. 3-3 után szenvedős frame-ek következtek, és érdekes, hogy mindhármat a világelső nyerte. Nem tündöklő játékkal, de ismét legyőzte Higginst. Az utolsó frame-ben pedig egészen elképesztő lökéseket vállalt be, és oldott meg.

A világbajnoki döntő óta harmadszor akadtak egymásra, és mindháromszor Trump győzött. Higgins idén két elődöntőt játszott - mindkettőben Trump állította meg, tehát leginkább neki köszönheti, hogy mostanában nem nyer tornát. Mindegyik meccsük hat nyert frame-ig ment, és egyiken sem játszott olyan jól a világelső, mint mondjuk a vb-döntőben. Sokadszor bizonyította, hogy a B-játékával is tud győzni, és sokadszor láttuk, hogy Higgins nincs csúcsformában, nem csoda, hogy két éve nem nyert versenyt.


Trump tehát elsőként bejutott a torna elődöntőjébe, ahol Selby vagy Maguire lesz az ellenfele. Az alsó ágon Yan - Perry és Allen - Murphy negyeddöntőket játszanak.

Hozzászólások