Snooker - Higgi, ezt hogy csináltad?
Higgi, ezt hogy csináltad?
Fotó: World Snooker Tour

Higgi, ezt hogy csináltad?

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/01/30 18:22

John Higgins végrehajtotta azt a bravúrt, hogy lökött két 130 feletti breaket, valamint egy 74-est és egy 88-ast, és mégis kikapott.

A German Masters első fordulójában Robbie Williams volt az ellenfele, aki 59. a világranglistán. Ez mondjuk mellette szólt, mármint hogy ha nem gyűjti serényen a pontokat, akkor a szezon végén akár ki is eshet a profi mezőnyből. Ezzel együtt persze korántsem számított esélyesnek a négyszeres világbajnok ellen.

Külön érdekesség, hogy a szoros frame-eket egyaránt Williams nyerte. No de csak kettő volt ezekből, az első és a második. Ezek után jött három nagy break a skóttól, és úgy tűnt, helyre állt a világ rendje. Így aztán végképp meglepő a végeredmény. Arról nem is beszélve, hogy Williams egyetlen félszázas breaket hozott össze az egész meccsen...

A torna kezdeti szakaszában volt még egy meglepetés, mégpedig Brecel 5-0-s győzelme Perry ellen. A top 16-ból már jócskán kizúgott belga a top 16-ba visszakerüléshez igen közel álló klasszist három 80-as break segítségével nullázta le.

Ding folytatta a UK előtt és után mutatott gyenge formát. Ezúttal azt a "bravúrt" hajtotta végre, hogy 4-2-es előnyből kapott ki 5-4-re. Donaldson volt a legyőzője, aki negyeddöntőzött a múlt héten. Ahhoz, hogy megint a nyolc közé jusson, Murphyt kell legyőznie a második fordulóban. 

Murphy, Robertson, Trump és Williams simán vette az első akadályt, mind könnyedén bejutottak a 16 közé. A világbajnokok közül még Dott maradt versenyben, bár neki nem volt egyszerű dolga, 5-4-re tudott csak győzni Tian Pengfei ellenében.

Hozzászólások