Snooker - Hendry visszatérésének semmi köze O'Sullivanhez
Hendry visszatérésének semmi köze O'Sullivanhez
Fotó: Europress/AFP // Hendry visszatérésének semmi köze O'Sullivanhez

Hendry visszatérésének semmi köze O'Sullivanhez

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/09/09 11:05
Stephen Hendry a múlt héten jelentette be visszatérését, és azóta uralja a snookerhíreket. A hétszeres világbajnok arról beszélt, hogy Ronnie O'Sullivan közel kerülése az ő rekordjához nem játszott szerepet a döntésében.

O'Sullivan idén szerezte meg hatodik világbajnoki címét, azaz elérhető közelségbe került számára a rekordbeállítás. Egyesek arról beszéltek, hogy a skót sztár azért tért vissza a profi mezőnybe, hogy megvédje ezt a rekordot, de Hendry azt mondja, ez nagyon távol áll az igazságtól, és hogy ő elsősorban élvezni akarja a snookert.

"Nincs olyan gondolatom, hogy ha visszatérek, akkor majd megakadályozom őt a trófeák szerzésében. Ez fel sem merült bennem, amikor meghoztam a döntésemet. Egyszerűen csak hiányzik a versenyzés, és kíváncsi vagyok arra, hogy mire vagyok képes, látni szeretném, hogy tudok-e még hasonló szinten snookerezni, mint annak idején. Alapvetően erről van szó. Szeretném lehűteni a várakozásokat, a magam érdekében, és mások miatt is. Nem szeretném, hogy bárki is azt higgye, meg fogom szerezni a nyolcadik világbajnoki címemet, mert ebben a pillanatban ez kizárt."

A király visszatér! | Eurosport

A Crucible királya, a hétszeres világbajnok meghívásos tagságot kapott a World Snooker Tourra, mellyel két évig indulhat profi tornákon. Stephen Hendry 2012-ben maximumot lökött a világbajnokságon, eljutott a negyeddöntőig, majd bejelentette visszavonulását. Nyolc évvel később, immár 51 évesen úgy döntött, visszatér a legmagasabb szintű versenyekhez.

Hendry visszatérésében komoly szerepet játszott Steve Feeney, aki a SightRight-módszerrel segített abban, hogy a skót ismét élvezni tudja a snookert, és ismét versenyezni akarjon. Feeney különleges módszerének lényege a célzásban rejlik. Az edző korábban együtt dolgozott Ronnie O'Sullivannel és Mark Williamsszel is.

"Tavasszal volt 8-10 közös alkalmunk Feeney-vel, és jól ment a játék. Aztán jött a karantén, és négy hónapig nem snookereztem. Nyáron volt még egy közös edzés, és a szenior világbajnokság előtt még kettő. Egyre jobban ment a játék, egyre jobban löktem a golyókat. Egyelőre nem értek mindent. Be tudom lökni a golyókat, de nem tudom, hogyan. Elég bonyolult módszer, mert teljesen máshogy működik, mint ahogy korábban játszottam. Korábban mindig a jobb lábamat tettem a lökés vonalára, most viszont a testem közepén megy át ez a vonal, és ezt nem könnyű megszokni. Teljesen új nekem az egész. Az összeszedettségemen kell javítanom. Azért kaptam ki Jimmy-től a szenior világbajnokságon, mert nem voltam elég összeszedett, úgyhogy ezen kell még dolgoznom." - mondta Hendry.

Hendry nem nevezett a szezon első két versenyére, sem a Championship League-re, sem a European Mastersre. Az első torna tehát, akkor van esély a fellépésére, az English Open lesz, de korábban azt nyilatkozta, hogy valószínűleg az Egyesült Királyság Bajnoksága lesz az első versenye.

via Metro

Hozzászólások