Snooker - Hatpirosas vébé
Hatpirosas vébé
Fotó: Monique Limbos

Hatpirosas vébé

Buzás GáborBuzás Gábor
2015/08/19 17:20

Mintegy a Shanghai Masters felvezetőversenye lesz szeptember 7-12 között a hatpirosas világbajnokság, melyet idén is Bangkokban rendeznek. Ahogy lenni szokott, 48 résztvevő lesz, nyolc hatfős csoportban. A csoportok első négy helyezettje megy tovább a 32 fős, egyenes kieséses szakaszba.

A címvédő Maguire ott lesz a versenyen, ráadásul elég könnyű csoportba került. A korábbi kétszeres győztes Mark Davis többek között a "rendes" világbajnokság címvédőjével, Binghammel került egy csoportba, és rajtuk kívül Yan Bingtao, a júniusi világkupa (egyik) győztese is ott lesz.

További világbajnokok a mezőnyben: Higgins, Williams, Dott, Selby és Doherty, az utóbbi két bajnok egy csoportba került. Selby egyébként nyert már hatpirosas világbajnokságot is, 2010-ben Waldent győzte le a döntőben, aki tavaly is finalista volt, és 2008-ban ő megnyerte az első (bár akkor még nem világbajnokságnak nevezett) kiírást. Walden viszont nem utazik el Bangkokba.

Érdekes név a résztvevők között Peter Francisco, egy 53 éves dél-afrikai snookeres, aki a 80-as évek végén volt 14. is a világranglistán. Ötször jutott el a Crucible-be, de az utolsó szereplése után eltiltották, mert gyanúsan sokan fogadtak arra, hogy 10-2-es vereséget fog szenvedni Jimmy White ellen. És így is történt. Francisco öt éves eltiltást kapott, de azóta még néhányszor megnyerte hazája bajnokságát, és elindult egyéb amatőr versenyeken is.

A csoportbeosztás itt tekinthető meg.

forrás: prosnookerblog.com

Alább a két évvel ezelőtti döntő Davis és Robertson között, plusz orosz nyelvlecke:

Hozzászólások