Snooker - Fu: "A nyolcadik pirosnál kezdtem el a 147-re gondolni"
Fu: "A nyolcadik pirosnál kezdtem el a 147-re gondolni"
Fotó: Europress/Getty

Fu: "A nyolcadik pirosnál kezdtem el a 147-re gondolni"


2015/01/12 14:20

Mi is beszámoltunk arról, hogy már rögtön a Masters első napja hozott egy maximális breaket: a hong kong-i Marco Fu lökte azt a Stuart Bingham elleni mérkőzésen. A távol-keleti versenyzőnek ez volt pályafutása harmadik maximuma.

"A break elején még csak az járt a fejemben, hogy építkezzek és megnyerjem a frame-et, először a hetedik vagy a nyolcadik piros golyónál kezdtem el a 147-re gondolni. Ez egy volt azokból a breakekből, amikor minden lökés tökéletesen működött. Amikor megnyertem a frame-et, lekerült rólam a nyomás, mert hogy eléggé ideges voltam a vége felé... Nagyszerű érzés volt eltenni az utolsó feketét! A maximumok nem olyan nagy ritkaságok manapság, de minden játékos a legnagyobb versenyeken, a Mastersen, a UK-n, vagy a világbajnokságon szeretné meglökni őket. Annak is örülök, hogy nyerni tudtam, de az elvesztett frame-ekben elég sok golyót elhibáztam" - nyilatkozta Fu a mérkőzés után.

A Masters természetesen ma már folytatódik is, Trump-Maguire és Robertson-Milkins mérkőzéseket rendeznek az Alexandra Palace-ben.

Hozzászólások