Snooker - Folytatódik a kínai turné
Folytatódik a kínai turné
Fotó: World Snooker

Folytatódik a kínai turné

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/09/22 13:02
Az előttünk álló héten ismét kínai snookerversenyt nézhetünk az Eurosporton. A szezon harmadik pontszerzője, egyben harmadik nagy kínai tornája lesz ez. Az eddigi bajnokok:

Yan Bingtao (Riga Masters)

Judd Trump (International Championship)

Ronnie O'Sullivan (Shanghai Masters)

A sanghaji torna ugye nem pontszerző, tehát O'Sullivan hiányában is elmondhatjuk, hogy a szezon pontszerző bajnokai ott lesznek a hétfőn rajtoló China Championshipen, Guangzhouban. A fődíj ismét combos, 150.000 angol font, illetve ugyanennyi ranglistapont jár a győztesnek.

Néhányan (a világbajnok Trump, a címvédő Selby, valamint Ding és Yan, plusz még páran a 128 között kezdik meg a szereplésüket, a mezőny nagy része viszont már lejátszotta az első fordulós meccsét augusztus közepén, így ők a 64-es tábláról indulnak. Az öt nyert frame-ig tartó ütközetek közül előreláthatólag kiemelkedik Matthew Stevens és Dominic Dale csatája, valamint Marco Fu és David Gilbert összecsapása. Érdekesség, hogy a két meccs győztese egymással játszik a 32 között. Pár éve egyértelműen Fu lett volna ennek a négyesnek a favoritja, 15 éve inkább Stevens, ma viszont Gilbert tűnik a leginkább sanszosnak.

Gilbert a világbajnokságon.Gilbert a világbajnokságon. Fotó: World Snooker

Thepchaiya Un-Nooh és Zhou Yuelong alighanem egy villámpartit fog játszani, és a győztes jó eséllyel Trumppal találkozik a 32 között. A világelső már hétfő reggel asztalhoz áll, James Wattana ellenében. John Higgins is hétfőn kezd, az ő ellenfele Andrew Higginson lesz, aki mostanában nem számít acélos ellenlábasnak. De azt se felejtsük el, hogy az első fordulós meccsek sokszor azon dőlnek el, hogy ki hogyan és milyen gyorsan szokik hozzá a körülményekhez, az asztal tempójához.

Nemcsak a Magyar Snooker Gála sztárjainak szereplése érdekes, hanem az is, hogy a címvédő, és mostanában igencsak hullámzó Mark Selby mire viszi. Tavaly győzött ezen a tornán, azóta viszont döntőt sem tudott játszani, elődöntőből is csak kettőt. Igaz, az egyiket éppen a legutóbbi pontszerzőn, az International Championshipen.

Szintén izgalmas lesz Shaun Murphy formája, hiszen ő döntőzött a két kínai gigatornán, tehát mondhatjuk, hogy egyelőre ő a szezon egyik legjobbja. Neil Robertson Sanghajban már megmutatta, hogy idén is számolni kell vele, és ha összejön a 16 között a Robertson - Murphy csata, azt biztosan érdemes lesz megnézni.

Hétfőn 8:30-kor indul az élő közvetítéssorozat az Eurosport 2-n, és ha minden jól megy, akár 17:30-ig is eltarthat a snookermaraton. A hét minden napján lesz közvetítés bőségesen, és az Eurosport Playeren is látható lesz mindkét kamerás asztal.

Hozzászólások