Snooker - Fenyvesi, Horváth vagy Révész? – Hétvégén Snooker Országos Bajnokság
Fenyvesi, Horváth vagy Révész? – Hétvégén Snooker Országos Bajnokság
Fotó: Bekk László

Fenyvesi, Horváth vagy Révész? – Hétvégén Snooker Országos Bajnokság

HosszabbitásHosszabbitás
2019/11/28 18:19
Szombaton elkezdődik a két hétvégén keresztül tartó Snooker Országos Bajnokság. A Terminal Snooker & Darts Klub ad otthont az év utolsó pontszerző versenyének, amelyre 56 nevezés érkezett. A címvédő Fenyvesi Zsolt, a ranglistavezető Horváth Attila és az U16-os vb döntős Révész Bulcsú is ott lesz a mezőnyben.

Az elsődleges kérdés ezúttal is az lesz, hogy a hétszeres magyar bajnok Fenyvesit el tudják-e kapni a tinédzserek. Az idei izraeli Európa-bajnokságon U21-ben 9. Horváth Attila az utóbbi három évben döntőt játszott, viszont győznie még nem sikerült. Ugyanakkor a tendencia alapján érik már az ő sikere is: 2017-ben 7-5-re, tavaly pedig döntő frame-ben kapott csak ki, úgy, hogy 6-5-re is vezetett. A 15 éves játékos az idei 6 Piros Országos Bajnokság mellett a tíz pontszerzőből hatot megnyert, amivel vezeti az élő ranglistát. Ahhoz, hogy összejön-e zsinórban negyedszerre is a Fenyvesi-Horváth döntő, azért másoknak is lesz egy-két szava.

Elsősorban Révész Bulcsúra tippelhetünk, aki ugyan még mindig csak négy éve játszik, olyan ütemben fejlődik, hogy bármire képes lehet. Az idei korosztályos vb ezüst mellett az izraeli és a belgrádi Eb-n is felhívta magára a jelenlévő szakemberek figyelmét. Múlt szombaton, az V. Magyar Snooker Gálán jó páran láthattuk, hogy nem jön zavarba akkor sem, ha világbajnokokkal kell játszani. Négy pontszerzőt nyert idén, és még arra is van matematikai esélye, hogy átvegye a ranglista első helyét Horváth Attilától. Sok szempontból az ő elődöntőjük lehet az OB egyik legérdekesebb meccse. Az edzőként is dolgozó tavalyi bronzérmes, Vantara Pál a szintén az alsó ágra került, így Attila dolgát nehezítheti meg a legjobb 8 között.

Fenyvesi Zsolt évek óta uralja a hazai bajnokságokat, és továbbra is övé a versenyen lökött legnagyobb magyar break, egy 117-es. Ugyanakkor szemmel látható, hogy ez a két fiatal tehetség fokozatosan zárkózik. De ez Fenyvesit is motiválhatja, aki az egész idei évet a gyakorlásra szánta, és nem indult el hazai pontszerzőn. Nemzetközi szinten viszont a Challenge Touron versenyez, ahol rögtön az első, nürnbergi állomáson a legjobb 16 közé jutott, és a két héttel ezelőtti budapesti versenyen is szerzett egy skalpot. A rutin mindenképp mellette szól, hogy a 8. bajnoki címét is megszerezze, de ez idén minden eddiginél nagyobb feladatnak ígérkezik.

Rajtuk kívül is bőven lesz kiket nézni a kilátogató nézőknek, hiszen a hazai snooker-élet nagy része asztalhoz áll majd. Hegedűs Diána és Várady Emese révén idén két hölgy játékos is indul. Ahogy láthatják játszani például a szakág elnökét, Varga Pétert, a Magyar Snooker Gála egyik főszervezőjét, Csurgó Balázst, valamint a profi teniszező Balázs Attilát is.

A sorsolást itt lehet megnézni. A belépés ingyenes!

Szöveg: Kollarics Attila

Hozzászólások