Snooker - Félmezőny Rigában
Félmezőny Rigában
Fotó: Neil Robertson twittere

Félmezőny Rigában

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/07/26 17:05

Akár nyári tornáról írunk, akár olyanról, amelyet nem Nagy-Britanniában vagy Németországban rendeznek, joggal merülhet fel a félház (vagy akár üres ház) problematikája. A duplán hendikepes Riga Mastersen azonban nincs gond a nézőszámmal, bőven vannak a helyszínen érdeklődők.

Ezúttal az a furcsa helyzet állt elő, hogy játékosokból viszont elég kevés akad. Sokan beleestek abba a "hibába", hogy az utolsó lehetséges géppel kívántak elutazni a lett fővárosba. Ez egyébként nem ritka, különösen családos emberek esetében teljesen érthető.

Csakhogy Angliában komoly viharok voltak csütörtökön, ezért törölték (többek között) a rigai járatot, amire (többek között) Neil Robertson és Kyren Wilson is jegyet váltott. 

A World Snooker nem szervezte át a meccseket, emiatt biztos, hogy nem lesz címvédés. Tavaly ugyanis Robertson győzött, de a peches eset miatt ezúttal nem jutott el Rigába.

És ami legalább ugyanekkora baj: 14 meccset kellett törölni a nyitónapon, aminek következtében szinte csak lézengtek a játékosok a helyszínen.

Kérdés, hogy a World Snookernek át kellett volna szervezni a programot, vagy sem? Több helyütt is azt a véleményt olvastam, hogy bizony igen, rugalmasnak kellett volna lennie a szövetségnek. Ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy mindenki maga felel azért, hogy eljusson egy versenyre. Ha átvariálják a meccseket, akkor mit szóljon az a játékos, aki egy nappal korábban érkezett, éppen azért, hogy ilyesmi ne eshessen meg vele? És ennek érdekében eggyel több éjszakát fizetett ki a hotelben... Igazságos lenne?

Persze felmerül az a kérdés is, hogy mi történt volna, ha mondjuk a mezőny fele hiányzik. Remélhetőleg, ilyet sosem kell megtapasztalnunk.

Hozzászólások