Snooker - Fehér győzelmek a selejtezősorozatban
Fehér győzelmek a selejtezősorozatban
Fotó: WST

Fehér győzelmek a selejtezősorozatban

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/07/24 15:03
Jimmy White és Michael White is asztalhoz állt a snooker világbajnokság selejtezőjében, és mindketten győzelmet arattak. Pedig egyikük sikere sem volt egyértelmű, és egyik sem jött könnyen. Jimmy ellenfele Michael Georgiou volt, akinek mindenképp győznie kellett ahhoz, hogy megtartsa tagságát a profi mezőnyben. 

De nem győzött, talán éppen ez a nyomás akadályozta abban, hogy igazán jól játsszon. 6-4-gyel Jimmy White ment tovább, aki már második győzelmét aratta a selejtezősorozatban, azaz két sikerre került attól, hogy 14 év után ismét eljusson a Crucible-be.

"Óriási meccs volt. Össze-vissza hullámzott a koncentrációm. 3-1-es hátrányba kerültem, mert nagyon rosszul játszottam. Aztán kaptam néhány sanszot Michaeltől, és gondoltam, megdolgoztatom. Amikor 3-3-ra feljöttem, akkor már éreztem, hogy van esélyem.
A játékom rendben van. Remélem, merítek egy kis önbizalmat ebből a sikerből, és túljutok Milkinsen is. Egyre magasabb a színvonal, és egyre több frame-et kell megnyerni nagy breakkel."

Aztán este jött Michael White, egy egykori top 16-os játékos, aki az elmúlt két szezonban a nullához közelítő eredménysort produkált. Neki is győznie kellett ahhoz, hogy legyen esélye a Main Touron maradáshoz, de 5-3-as hátránynál nem úgy tűnt, hogy ez sikerülni fog. Remek meccset játszottak Jamie O'Neill ellen, aki tán élete egyik legjobb meccsét játszotta le. Csak éppen befejezni nem tudta. White a végén megnyert három frame-et, és továbbment. Következő ellenfele Noppon Saengkham lesz.


A selejtező harmadik napjának királya Allan Taylor volt, aki 6-1-es győzelme alkalmával három százas breaket gyártott, közte élete legjobbját, egy 145-öst. Taylort idén a Home Nations sorozat ceremóniamestereként láthattuk, miután profi tagságát elvesztette. A világbajnoki selejtezők előtt viszont újra kvalifikált a Main Tourra, és elképesztő önbizalommal játszik.

Hozzászólások