Snooker - Feeney: Hendry ugyanúgy tud minden lökést
Feeney: Hendry ugyanúgy tud minden lökést
Fotó: WST

Feeney: Hendry ugyanúgy tud minden lökést

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/10/22 10:29
Stephen Hendry visszatérése volt szeptember elejének legfontosabb snookeres híre. Az első torna még várat magára, a pletykák szerint az Egyesült Királyság Bajnokságán láthatjuk először a hétszeres világbajnokot. Stephen Feeney adott interjút, aki azon dolgozik, hogy segítsen előhívni Hendry legjobb játékát. 

"Ugyanazokat a gyakorlatokat végezzük, mint korábban Ronnie O'Sullivannel és Mark Williamsszel. Előre eltervezett menetrend szerint haladunk. Rengeteg munkáról van szó. A legfontosabb cél, hogy Stephen élvezze a gyakorlást. Minden egyes alkalom során vannak fegyelmezett részek és vannak szórakoztató részek.

Stephen ugyanúgy tud minden lökést, az égvilágon mindent tud a játékról. Annyi történt, hogy félresiklottak bizonyos részletek. A hosszú belökései szenzációsak a gyakorlások során. Tapasztalatból tudom, hogy ha valakinek sikerül összerakni a hosszú lökéseit, annak a játék többi részére is hatása van.

Kérdés, hogy képesek leszünk-e arra, amit Peter Wright véghez vitt, hogy ötven évesen megszerezte a darts világbajnoki címet. Stephen semmiképp sem mondana ilyet. Viszont nagyon szereti a snookert. Ugyanakkor rendkívül kompetitív. Ahogy haladunk előre, remélem, hogy egyre inkább el tudja majd hinni, hogy ha csak egy kicsit is, de van esély. 

Nagyon erős a verseny. Az biztos, hogy Stephen nem fog addig versenyezni, amíg nem képes a legmagasabb szinten játszani. Az is biztos, hogy nem akar kikapni, csakis győzni akar. Az a helyzet, hogy az ő esetében még jobban akarok teljesíteni, mint Markkal vagy Ronnie-val. Remekül érezzük magunkat, és imádom, amikor kidülleszti a mellét, mert sikerült valami.

Vannak olyan top játékosok, akik szerint soha többé nem fog már profi versenyt nyerni. Amikor azt hallom, hogy valamit nem lehet megcsinálni, akkor úgy vagyok vele, hogy próbáljuk meg. 

Az a célunk, hogy visszakerüljön a legjobb 16 közé. Csakis így tudjuk magunkat komfortosan érezni. Minden gyakorlás ebbe az irányba mutat, és keményen dolgozunk a célunk megvalósításán. 

Nem lenne különleges a snookernek, ha ötven felett versenyt nyerne, és ott lenne a világbajnoki cím esélyesei között? Már az is elég különleges lenne, ha ötven felett ismét eljutna a Crucible-be. Ha pedig ugyanolyan jól, vagy még jobban tudna játszani, mint a csúcsformájában, az szenzációs volna."

forrás: wst.tv

Hozzászólások