Snooker - Evans tizenkétszeres világbajnok
Evans tizenkétszeres világbajnok
Fotó: World Snooker

Evans tizenkétszeres világbajnok

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/06/24 14:52

Véget ért a női snooker világbajnokság, a győzelmet Reanne Evans szerezte meg, aki immár 12. alkalommal emelhette a magasba a legfontosabb trófeát. Sorozatban hatodik pontszerző versenyét nyerte meg, ez is komoly teljesítmény.

Evans a döntőben 6-3-ra győzte le a thaiföldi Nutcharut Wongharuthait. A 33 éves angol klasszis a döntő nyolcadik frame-jét egy 92-es breakkel hozta, mely a torna legmagasabb sorozata volt. 19 éves ellenfele is lökött nagy breaket, részéről egy 61-es volt a legnagyobb a fináléban.

Evans ezzel visszahódította a címet, melyet 2005 és 2014 között zsinórban tízszer megszerzett, az utóbbi két évben azonban a hongkongi Ng On Yee-hez került.

"Fantasztikus érzés! Sokat kellett várnom a 11. címem után, és különösen sokat jelent számomra ez a siker azok után, hogy az utóbbi két évben kikaptam.

Magas volt a színvonal az egész tornán. A legjobb nyolc közül bárki győzhetett volna. Nagyon drukkolok, hogy ezek a lányok folytassák a versenyzést, és inspiráljanak másokat. Örülök, hogy le tudtam győzni a fiatalokat, akik igen támadó snookert játszanak."

Hozzászólások