Snooker - Eszméletlen erős a Welsh Open negyeddöntős mezőnye
Eszméletlen erős a Welsh Open negyeddöntős mezőnye
Fotó: Europress/AFP

Eszméletlen erős a Welsh Open negyeddöntős mezőnye

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/02/14 10:43

Manapság már az a meglepetés a snooker világában, ha egy tornán nincs meglepetés. Nagyon gyakori, hogy már az első fordulókban sorozatban kihullanak a sztárok, gondoljunk csak a Mastersre. Ott végül a legalacsonyabban rangsorolt Carter, és az (abban a mezőnyben) szintén nem túlságosan rangos Bingham jutott a döntőbe. 

A Welsh Open viszont szinte meglepetés nélkül jutott el a negyeddöntőkig. A legmeglepőbb eredmény Bingham kiesése volt még a harmadik fordulóban, főleg azért, mert már meccsball után járt, és onnan fordított ellene Yan Bingtao.

A kínai aztán a negyedik fordulóban is döntő frame-es meccset nyert, és ő a legalacsonyabban rangsorolt játékos, aki bejutott a negyeddöntőbe. Yan a 20. a világranglistán, egyetlen top 16-on kívüliként jutott a nyolc közé. A negyeddöntőben hat világbajnokot találunk, valamint Yan mellett még Kyren Wilsont, aki nyolcadik a világranglistán. A ranglista első hat helyezettje közül öten bejutottak a negyeddöntőbe. Ennyit a négy nyert frame-es meccsek papírforma-borító hatásáról.

És így óhatatlanul összejöttek nagy párosítások. A legerősebb meccs O'Sullivan és Selby összecsapása, hiszen itt két többszörös világbajnokról van szó, akik ráadásul egymással is játszottak vb-döntőt. O'Sullivan a torna legérdekesebb szereplője, mégpedig azért, mert teljesen máshogy viselkedik, mint az utóbbi hónapokban. 2019 vége felé bizony megesett vele, hogy komolytalanul játszott, egész meccseket lehozott biztonsági lökés nélkül, egyszerűen nem adta meg a tiszteletet az ellenfélnek. A Welsh Openen viszont látható rajta, hogy nagyon komolyan játszik, és hogy mindenképp győzni akar. Bizony elő-előfordul vele, hogy pozíción kívül marad, a szokásosnál többször is. De semmi gond, türelmesen lök egy biztonságit, aztán mehet tovább a meccs. Azt mondja, őrült gyors az asztal (ő ugye mindig az 1-es asztalon játszik), mert túl van fűtve.

Lesz még egy világbajnoki csata, Trump és Murphy között. A Masters első fordulójában a 2005-ös világbajnok győzött, úgyhogy a világelsőnek van miért visszavágnia. Ráadásul eszméletlen jó formában van, meglepő lenne, ha megint kikapna.

Robertson és Wilson, valamint Higgins és Yan játsszák a további két negyeddöntőt. O'Sullivan és Selby kezd 13 órakor, az Eurosport 2-n, illetve az Eurosport Playeren lehet nézni őket.

Hozzászólások