Snooker - Elrajtolt a járvány második snookerversenye
Elrajtolt a járvány második snookerversenye
Fotó: WST

Elrajtolt a járvány második snookerversenye

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/06/22 15:20
Szombaton elkezdődött a legelitebb snookerverseny, a Tour Championship. Az eredetileg márciusra tervezett tornát végülis most rendezik. Nyolc játékos, az idei ranglista első nyolc helyezettje vesz részt. 

Illetve nem egészen, mert Ding nem tudott megérkezni, a brit kormány ugyanis kéthetes karantént ír elő a külföldről érkezőknek, de mivel ez a rendelet június 8-án lépett érvénybe, a kínai sztár hiába utazott volna a tervezettnél korábban Angliába, már nem lett volna idő arra, hogy elhagyja a karantént. Hivatalosan egyébként biztonsági okokból maradt távol a tornától.

Helyette Maguire kapott lehetőséget, aki ezt parádésan ki is használta. 9-5-re győzte le Robertsont a szombati nyitómeccsen, és összesen hat százast (ebből négyet zsinórban), plusz három ötven felettit gyártott. A százasok száma rekord, kilenc nyert frame-ig tartó meccsen egy játékos ennyit még nem lökött. Robertson is hozzátett kettőt, és a közösen lökött nyolc százas szintén új rekord. A skót ezt mondta a meccs után:

"Azt hiszem, soha nem játszottam ennyire jól. Talán azért lehetett, mert hosszú szünet után jöttünk vissza, és nem voltak nagy elvárások. Igazából fogalmam sem volt, mire számítsak. Vannak napok, amikor semmi sem sikerül, és van, amikor minden összejön. Nem hiszem, hogy képes lennék még egyszer ennyire jól játszani, de ha csak fele ennyire leszek jó a következő meccsen, akkor lesz esélyem a továbbjutásra."

Maguire.jpg Fotó: Europress/AFP

Robertson egyébként azt mondta, hogy hatalmasok voltak a lyukak, mintha bemutatóra állították volna be az asztalt. Poolasztalhoz hasonlította a lyukak méretét. A World Snooker Tour tagadta, hogy a megszokottnál tágasabbak lettek volna a lyukak. 

Ehhez képest vasárnap Trump és Higgins egy (hozzájuk képest) egészen gyenge mérkőzést játszott.  Egyetlen százas break született, ami a tavalyi világbajnoki döntőhöz képest (is) satnya eredmény tőlük. Küzdelmes meccs volt, nyoma sem látszott annak, hogy túlságosan megengedőek lennének a zsebek. Trump így nyilatkozott róla:

"Kemény meccs volt, egyikünk sem játszott jól. Kicsit nehéz körülmények között snookereztünk. Biztos vagyok benne, hogy éjszaka szűkítettek a zsebeken."

Trump és Maguire tehát ott vannak az elődöntőben, ahol éppen egymással fognak találkozni. A másik ágon hétfőn Selby és Yan Bingtao, kedden pedig Murphy és Allen csap össze a másik elődöntős szereplésért.

Hozzászólások