Snooker - Előrehozott döntő
Előrehozott döntő
Fotó: World Snooker

Előrehozott döntő

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/10/19 07:41
Nem vagyok oda a címben szereplő kifejezésért, nem is szoktam használni. De az első negyeddöntőt látva végig ez ment a fejemben: milyen jó lenne, ha ők ketten játszanák a döntőt. Két csodás formát mutató snookeres, Gilbert és Walden, nagyon magas színvonalú, fordulatos, a végsőkig izgalmas meccset játszott. 5-4-re győzött Gilbert, és a kilenc frame közül mindössze egyetlenben nem löktek 50 feletti breaket. Szuper meccs volt, jó lenne legalább még egy ilyet látni a tornán.

Esély van rá, mert az első elődöntőben, 14 órás kezdéssel, két top játékos találkozik Selby és Allen személyében. Mind a ketten mutattak már kiváló játékot a héten, bár pénteken Allen nem brillírozott a Trumpot búcsúztató Walker ellenfeleként, Selby pedig kicsit bealudt, és 0-3-as hátrányból kellett fordítania az O'Sullivant búcsúztató Mei Xi Wen ellen.

035_765651609363415301.jpg Fotó: Europress/AFP

Érdekes, hogy két top 16-os játékosról van szó, mégsem futottak össze az utóbbi két évben. Legutóbb a 2017-es International Championshipen játszottak egymással, igaz, akkor a döntőben. Összességében az északír nyert eggyel több meccset, de ez nem számít. Az viszont talán igen, hogy az összes hat nyert frame-ig tartó meccsük (a mai is ilyen lesz) 6-5-tel ért véget. Pedig volt pár ilyen, összesen hat. Lehet ez egy nagyon jó mérkőzés.

035_754308686630355087.jpg Fotó: Europress/AFP

És a másik, az esti elődöntő is erősnek ígérkezik. Két bombaformában lévő, nem-bajnok játékos csap össze Gilbert, és a maximum-tulajdonos Ford személyében. Két ilyen régi motoros, és csak kétszer játszottak egymással: mindkétszer Ford győzött, mindkétszer selejtezőben. Nem számít. Ford sima 5-0-val jutott az elődöntőbe, Gilbert ugye 5-4-gyel. Nem számít. Ford lökött egy maximumot a héten, és éppen ők ketten lökték a legtöbb százast, fejenként négyet. Mind nem számít - a végeredmény tekintetében. Viszont bitang jó meccsnek ígérkezik. 19:45-től az Eurosport 1-en, élőben.

Hozzászólások