Snooker - Egyértelmű elődöntők?
Egyértelmű elődöntők?
Fotó: Monique Limbos

Egyértelmű elődöntők?

Buzás GáborBuzás Gábor
2014/12/06 13:03

A UK Championship két elődöntője a mai program Yorkban. Az első meccset O'Sullivan és Bingham játssza, és az ő találkozójukon egyértelműen az ötszörös világbajnok felé billen a mérleg. Egymás ellen 9-2-re vezet, és a legutóbbi meccsüket is ő nyerte, egy hónapja, a Champion of Champions tornán. No de. Mind a két Bingham-siker a UK-ről származik, ami azt jelenti, hogy csak ezen a tornán tudta legyőzni mai ellenfelét, ráadásul tavaly a negyeddöntőben, ami mindig értékesebb, mint egy korai szakaszban elért siker. O'Sullivan a UK-n még nem győzött Bingham ellen, és a tavalyi CoC döntőjében nagyon nehéz dolga volt vele (10-8). A bukik szerint egyértelműek a sanszok, de ne feledjük, hogy O'Sullivan ezen a tornán igazán minőségi játékossal még nem találkozott, és tegnap, McGill ellen elmaradt a parádé.

Trump és Maguire személyében az esti elődöntőt két korábbi UK-győztes játssza. Trump három, Maguire tíz éve győzött ezen a versenyen, ráadásul a skót még egyszer döntőzött, bár az a 2007-es finálé aligha kellemes emlék a számára (2-10 O'Sullivan ellen). Trump ellen viszont Mag áll jobban (5-3), de idén három meccsből kétszer az angol győzött. Nehéz megjósolni ezt a meccset, az eheti forma alapján inkább Trump a sanszos, viszont Maguire már két klasszison is túl van (Williams és Fu), ez talán segíthet neki.

Alighanem a legtöbben O'Sullivan - Trump döntőt szeretnének. Erre jó esély van, de akár egy Bingham - Maguire finálé is benne van a pakliban, és ha úgy alakul, az sem lesz egy gyenge meccs.

Hozzászólások