Snooker - Eddig Robertson a legjobb
Eddig Robertson a legjobb
Fotó: World Snooker

Eddig Robertson a legjobb

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/10/16 10:11
A legnagyobb sztárok közül egyértelműen Robertson volt a leginkább meggyőző az English Open első fordulójában. 4-0-ra legázolta a walesi Kishan Hiranit, aki csak az utolsó frame-ben tudott érdemben hozzászólni a meccshez. 

De hiába, az ausztrál 50 pontos hátrányból ellopta a negyedik frame-et, és három 70 felettivel, valamint egy százassal, remek formát mutatva repült a második körbe. Ahol Marco Fu lesz az ellenfele, aki egyébként szintén 4-0-ra győzött, Doherty ellen.

A favoritok közül Trump is frame-vesztés nélkül győzött Ebdon ellen, de az nem volt egy fáklyásmenet, a világelső 50-es breaket sem tudott lökni. Nem nevezhető esélyesnek, de megemlítendő Thepchaiya Un-Nooh, akinek mindössze 45 perc kellett Maguire legyőzéséhez. A villámkezű thai breakjei: 86, 65, 117 és 75.

Nem nyert 0-ra, de maradandót alkotott Selby is, aki két százas breakkel vétette észre magát. Williams a meccse végén meglökte az eddigi legnagyobb breaket, egy 142-est. Allen küszködött Wattana ellen, de 2-2- után belelendült, és egy 125-ös, majd egy 87-es breakkel lezárta a csatát.

A legnagyobb gondba O'Sullivan és Bingham került. Előbbi egészen egyszerűen nem vette komolyan ellenfelét, Jamie O'Neillt, és ennek következtében döntő frame-re kényszerült. Pedig lökött négy nagy breaket. A címvédő is 4-3-mal ment tovább, és két százas breakje ellenére sem volt igazán meggyőző.

Azt hiszem, már nem is mondható igazi meglepetésnek: Ding máris kiesett. Lökött ugyan négy 50 felettit, de 70-ig egyszer sem jutott el, és 4-3-ra kikapott Dale-től. Liang is búcsúzott, igaz, ő Kyren Wilsonnal futott össze. A kínaiak egyébként jól szerepeltek, 14-en jutottak be a második fordulóba, azaz a 64 közé.

A mai napon lezavarják a teljes második fordulót, tehát 32 mérkőzést fognak lejátszani. A már említett Robertson - Fu összecsapás a nap legrangosabb meccse. O'Sullivan 14 órakor kezd (vagy később, ha csúszik a program), Yuan Sijun ellen, akit már biztosan nem fog félvállról venni. Trump 20 órakor kezd Wells ellen.

Hozzászólások