Snooker - Ebdon visszavonul
Ebdon visszavonul
Fotó: wst.tv

Ebdon visszavonul

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/05/01 13:30
A 2002-es világbajnok krónikus nyaksérülés miatt fejezi be pályafutását. 

Peter Ebdon az egyik leginkább alulértékelt bajnoka a snooker történetének. A nézők által, legalábbis. Ne feledjük el, hogy világbajnoki címe mellett játszott további két döntőt a Crucible-ben, és szerzett további nyolc pontszerző trófeát. Világbajnoki címét a legutóbbi döntő frame-es fináléban szerezte, ráadásul Stephen Hendry legyőzésével. 

Elsősorban mégsem ezekre, hanem inkább a 2006-os, borzalmas döntőjére emlékszik a legtöbb snookerrajongó. Tényleg vacak meccs volt, és Ebdon tényleg jócskán belassult fiatalkori, copfos önmagához képest. De ettől még egy hatalmas formátumú játékos, az egyik legnagyobb mentális erővel rendelkező küzdő, akinek fontos szerepe volt a Hendry-uralom megtörésében.

És ami a sikereit illeti: mindössze tíz játékos nyert nála több pontszerző tornát. Éppen ezért a játékostársak nagyon is nagyra értékelik Ebdont:

Judd Trump: "Sokat tanultam tőle a meccseinkből, melyeket a pályafutásom elején játszottunk. Időnként bevállalt teljesen őrült lökéseket, és ezért minden tiszteletem az övé."
Joe Perry"A snooker egyik nagyágyúja vonul vissza, fantasztikus pályafutás után. Eltökéltsége, temperamentuma és sajátos technikája miatt mindig élvezet volt nézni a játékát."
Ali Carter: "Szomorú, hogy jó barátom, Peter, egy sérülés miatt kénytelen visszavonulni. Csodás ember, csodás játékos, csodás karrier. Mindig tökéletesen profi volt."

Íme egy válogatás Ebdon csodás lökéseiből:

Hozzászólások