Snooker - Dingham - Sallenby
Dingham - Sallenby
Fotó: Europress/Getty

Dingham - Sallenby

Buzás GáborBuzás Gábor
2014/09/12 17:11

Ding - Bingham és Selby - Allen elődöntőket játszanak a Shanghai Mastersen. Az első forduló után sanszosnak látszó Ding - Selby (tehát az első és második kiemelt közötti) finálé egyre esélyesebb, de a két favoritnak még egy-egy komoly ellenfelet le kell gyűrnie.

Dingnek ráadásul eddig szerencséje volt. Egyik meccsén sem mutatott hosszú távon jó játékot, csak néha-néha hozta a tavalyi formáját. Viszont gyenge napot kifogó ellenfelei voltak, így jutott el a négy közé. Binghamnek sem volt olyan ellenlábasa, aki villogott volna, a negyeddöntőre például az addig csodás McManus mintha elfáradt volna, és egyetlen 40 feletti breaket sem tudott összehozni.

A másik ágról jönnek az erősebb, illetve jobb formában lévő játékosok. Allen és Selby az utóbbi hetekben már megmutatta, hogy számolni kell velük. Allen mind a két European Tour tornán döntőbe jutott, az egyiket meg is nyerte, a másikon épp Selbytől kapott ki. Ráadásul 3-0-ról.

Sanghajban Allen a Higginson-Williams-White útvonalon haladt, és az utóbbi volt az egyetlen nehéz meccse, az viszont nagyon. 4-1-nél úgy tűnt, hogy simán továbbmegy az észak-ír, de a walesi tehetség három 70 feletti breakkel egyenlített, és a döntő frame-ben is volt sansza.

Az uralkodó világbajnok ezzel szemben simázott a negyeddöntőben (5-0 O'Brien ellen), neki az előző meccse volt döcögősebb, Holt ellen csak 5-3-ra tudott nyerni, miután 3-0-s vezetést adott el. 3-3-nál egyetlen ponttal ellopta a frame-et, és a következőben már nem volt gondja.

Szóval, ha valaki csak az egyik elődöntőt tudja megnézni, akkor én azt javaslom, hogy a Selby-félét válassza. Sajnos kicsit szaggatott lesz a közvetítés, hiszen 13:30-tól 15:30-ig az Eurosport 2 adja élőben, aztán a Vuelta után, 17:45 környékén az Europort felvételről. A másik elődöntőt 8:30-tól közvetíti az Eurosport.

Hozzászólások