Snooker - Dale - Fernandez csoportdöntő, Maguire simán kiesett
Dale - Fernandez csoportdöntő, Maguire simán kiesett
Fotó: WST

Dale - Fernandez csoportdöntő, Maguire simán kiesett

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/09/16 15:52
Vasárnap rajtolt a Championship League, és a nyitónap nem hozott meglepetéseredményt. A második napon már akadt váratlan eredmény, ugyanis nem a legmagasabban rangsorolt Gary Wilson ment tovább a 3-as csoportból, hanem Robert Milkins. Ezzel párhuzamosan Jamie Jones visszatért eltiltásából, egész biztató játékkal és két győzelemmel esett ki.

A 4-es csoportot Hawkins gond nélkül abszolválta. Kedden aztán jöttek az igazán érdekes eremények. A 6-os csoportban két kínai, Zhou Yuelong és Zhao Jianbo szerepelt a legjobban. Előbbi játékost jól ismerhetjük, és tovább is jutott, de csak jobb frame-különbséggel múlta felül a 17 éves újoncot.

Az 5-ös csoportban Maguire volt a toronymagas esélyes. Csakhogy ő egy csúnya vereséggel kezdett Leo Fernandez ellen, aki többször is volt profi játékos, de jelenleg amatőr. A 44 éves ír snookeresnek az utolsó pillanatig volt esélye a továbbjutásra, egy döntetlen is elég lett volna neki az utolsó meccsén. Végül azonban kikapott Dominic Dale-től, aki ezzel megnyerte a csoportot.

Dale kétszeres pontszerző győztes, de jelenleg mindössze a ranglista 86. helyén található. Ezt mondta a továbbjutás után:

"Sokat gyakoroltam az utóbbi időszakban. Egy újfajta kilökéssel kezdtem el az első mérkőzésem, ezzel akartam végigjátszani a szezont. Csakhogy hamar éreztem, hogy ez nem igazán passzol hozzám, ezért részben visszaálltam a régi kilökésemre. Nagyon erősen koncentráltam, óvatosan játszottam, és ez kifizetődött.
Az utolsó meccsem előtt azt hittem, elég lesz a döntetlen a továbbjutáshoz. Aztán rájöttem, hogy győznöm kell, de az első két frame-ben egyaránt hátrányba kerültem. Aztán a negyedik frame-ben végre sikerült nekem belökni az első pirosat, és összehoztam egy nagyobb breaket."

A Championship League szerdán a 7-es és a 8-as csoport küzdelmeivel folytatódik. Shaun Murphy és Jimmy White a nap húzóemberei.

Hozzászólások