Snooker - Dale 26 év után legyőzte Ronnie O'Sullivant!
Dale 26 év után legyőzte Ronnie O'Sullivant!
Fotó: World Snooker

Dale 26 év után legyőzte Ronnie O'Sullivant!

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/10/28 11:17

Nem volt könnyű O'Sullivan sorsolása, hiszen rögtön az első meccsén Dominic Dale-t kellett volna legyőznie, egy volt top 20-as játékost, aki két pontszerző tornát is nyert. Mégsem tűnt őrült nehéznek a feladat, mert eddigi mind a nyolc mérkőzésüket O'Sullivan nyerte.

Azonban rögtön a meccs elejétől fogva látni lehetett, hogy a walesi jó formában van. Két hete, az English Openen legyőzte Dinget, de ez még nem sokat jelent, mert őt mostanában szinte bárki képes legyőzni. Viszont úgy látszik, a gyenge évek után megint előjött a jó játéka.

Dale 2-0-s előnybe került, de O'Sullivan felébredt a harmadik frame-ben, és kiegyenlített a szünet előtt. Ekkor azt lehetett érezni, hogy akár zsinórban öt frame-et nyerve, 5-2-vel átgázol ellenfelén, olyan jól ment neki. Dale pedig, ezzel párhuzamosan, egyre többet rontott.

A szünet után azonban nem folytatódott a hengerelés, Dale egy 76-ossal megint vezetéshez jutott. O'Sullivan megint egyenlített, de egyre többet hibázott, és Dale kihaszálta az esélyeket. Egy 51-es és egy 72-es breakkel lezárta a mérkőzést, és 5-3-mal továbbment.

Életében először győzte le O'Sullivant, nyolc mérkőzés, és 26 év után. 


A szervezők meg szívhatják a fogukat, mert nem biztos, hogy lesz még egy ilyen teltházas napjuk. Pláne nem hétköznap délután. Bár nem hiszem, hogy Kínában sokat számítana a jegybevétel a szervezőknek...

Dale sikeréhez még hozzátartozik, hogy 19,8 mp-es lökésátlagot produkált, ami egészen elképesztően gyors snooker. Főleg tőle, főleg O'Sullivan ellen, és főleg úgy, hogy megnyerte a meccset.


Hozzászólások