Snooker - Csak kettő maradhat
Csak kettő maradhat
Fotó: World Snooker

Csak kettő maradhat

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/03/14 16:07

Snookereznek a hosszú hétvégén is, mégpedig Gibraltáron. A szezon egyik legkisebb pontszerző tornájának legfőbb hordereje, hogy kiderül, kik fognak még kvalifikálni a következő heti Tour Championshipre, ami egy szuper-elit torna, a szezon nyolc legjobb játékosa számára.

Hatan már biztos résztvevők: Allen, O'Sullivan, Trump, Robertson, Selby és Williams. Két hely kiadó még, és ezekre hárman pályáznak: Bingham, Wilson és Gilbert. Ők ebben a sorrendben követik egymást a ranglistán, tehát per pillanat Gilbert áll a legrosszabbul ebből a trióból, de csak 5500 pont a hátránya Wilson, és 6000 pont Bingham mögött.

A Gibraltar Open nem fizet valami jól, ezért Gilbertnek minimum elődöntőt kell ott játszania ahhoz, hogy legyen esélye a Tour Championship-részvételre (ahol 150.000 font lesz majd a tét). Ugyanakkor, ha Gilbert döntőbe jut, az biztosan elég lesz neki. 

Nem könnyű Gilbert dolga, Michael White, Carter, a címvédő Day, King vagy Ebdon is útjába kerülhet a negyeddöntőig vezető úton. Rajtuk kívül olyan nagyágyúk is indulnak, mint Murphy, Hawkins, Brecel, Lisowski, Yan Bingtao, Zhou Yuelong... és még sokan mások, ahogy mondani szokták. A legeslegnagyobb sztárok viszont kihagyják ezt a versenyt, ők már a jövő heti Tour Championshipre gyúrnak.

A Gibraltar Open pénteken rajtol és vasárnapig tart. A döntőt az Eurosport 1 közvetíti, a verseny nagyobb részét azonban az Eurosport 2-n lehet figyelemmel kísérni. Az első adás pénteken 9:30-kor kezdődik.

Hozzászólások