Bingham lenyúlta Ronnie pénzét

shadow

A China Open második napján Ronnie O'Sullivan lökött egy maximumot, amiért elvileg 42.000 font járt volna neki. Csakhogy ma csatlakozott hozzá Stuart Bingham is, aki pályafutása negyedik hivatalos 147-ét lökte meg. Ez azt jelenti, hogy (hacsak nem születik újabb maximum a héten) ők ketten felezik ezt a 42.000-et. Ami legalább ennyire fontos lehet Binghamnek, az az, hogy ő, O'Sullivannel ellentétben nem kapott ki, továbbjutott a 16 közé, miután 6-5-re legyőzte Ricky Waldent.

Ami a meglepetéseket illeti: John Higgins kikapott, mégpedig elég simán, 6-2-re, Jack Lisowskitól. Joe Perry is búcsúzott, őt Gary Wilson, a China Openen három éve óriási meglepetésre döntőig menetelő, jelenleg a ranglista 41. helyén álló játékos győzte le.

Mark Selby továbbment, lökött két 135-ös breaket, jó formában van (végre) a címvédő. Binghamhez hasonlóan Robertson is döntő frame-es csatát nyert. A top játékosok közül Ding Junhui, Mark Williams és Barry Hawkins ugyancsak bejutott a 16 közé. 

Mark Allen és Yan Bingtao egy fordulatos, izgalmas mérkőzést játszott. 4-1-es északír vezetésnél nem sok esélyt adhattunk a fiatal kínainak, elsősorban azért, mert vacakul játszott, sok hibával, Allen pedig egyre inkább elkapta a fonalat. Aztán feltámadott Yan, egy nagyon nehéz breakkel szépített, majd a hetedik frame elején egy komoly hibát elkövetett, de így is feljött 4-3-ra. Aztán 5-4-re egy 130-as breakkel. Becsülettel küzdött, de a döntő frame-et nem tudta kiharcolni, 6-4-gyel Allen ment tovább.

Csütörtökön tehát már a nyolc közé jutás lesz a tét. Várhatunk néhány remek összecsapást. Kiemelkedik Williams és Allen csatája. Kettejük összevetésében az északír áll sokkal jobban, 12-6-ra vezet. Legutóbbi fontos meccsüket 9-8-ra Allen nyerte 2014 novemberében az International Championship elődöntőjében. Az egy igen magas szintű meccs volt, remélhetőleg a holnapi is az lesz.

Ding ellenfele Kyren Wilson, akinek van miért visszavágnia. Egyrészt azért, mert jobbára kikap a kínai sztártól, másrészt azért, mert legutóbb egy döntőben intézte el őt Ding, ráadásul elég sima 10-3-as eredménnyel. 

Bingham és Dott meccsén két világbajnok csap össze, de sajnos nem kerül képernyőre a meccsük.