Snooker - Barry Hearn akár megvenné a Crucible-t, hogy a snooker világbajnokság Sheffieldben maradhasson
Barry Hearn akár megvenné a Crucible-t, hogy a snooker világbajnokság Sheffieldben maradhasson
Fotó: WST

Barry Hearn akár megvenné a Crucible-t, hogy a snooker világbajnokság Sheffieldben maradhasson

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/08/20 09:36
A sheffieldi Crucible színház jócskán összefonódott a snookerrel, hiszen 1977 óta itt rendezik a világbajnokságot. Még a mostani, járványsújtotta időszakban sem volt kérdéses, hogy ha egyáltalán lesz világbajnokság, akkor a Crucible-ben fogják megrendezni. És így is lett.

Barry Hearn, a World Snooker Tour elnöke 2017-ben tíz évre szóló szerződést kötött a Crucible-t működtető Sheffield Theatres céggel, és rendszeresen kinyilvánítja, hogy mennyire fontos a snookernek ez az ikonikus épület. Csakhogy a színházszakmát is negatívan érintette a járvány. Olyannyira, hogy a fenti cég alkalmazottainak akár 29%-a is elbocsátásra kerülhet.

Hearn elmondta, hogy amire csak képes, azt hajlandó megtenni a színház megsegítéséért. "A Crucible egy csodás helyszín. Akár meg is vásárolnám, ha szükséges" - mondta Hearn. Persze nem kell őt félteni, biztosak lehetünk benne, hogy nem menne rá az utolsó fityingje. "Azt gondolom, nagyon olcsón meg lehetne vásárolni, ha egyszer nem tudják fenntartani."

Hearn azonban nem gondolja, hogy sor kerülne ilyesmire. Biztos benne, hogy a Crucible túl fog jutni ezen a kőkemény időszakon.

CrucibleTheatre.jpgFotó: Eurosport/Getty

"Nyilvánvalóan segítünk, hiszen hosszú távon elköteleztük magunkat a színház felé. Tíz évig itt lesz a világbajnokság és a szenior vb is. Ez egy csodálatos helyszín, rendkívül fontos része a snooker történelemnek.

Már lefoglaltuk a Crucible-t a jövő évre is. Nem hiszem, hogy komoly gondba kerülhet a Crucible, de rövid távon, mint az országban mindenki, a színháznak is vannak és lesznek nehézségei. A koronavírus ezt hozta mindenkinek, de túl fogunk jutni rajta."

Ronnie O'Sullivan vasárnap megszerezte hatodik világbajnoki címét, és elmondta, hogy mennyire fontosnak tartja az ikonikus helyszín fennmaradását.

"A Crucible-t meg kell őrizni! Nagyon fontos, hogy életben maradjanak a színházak, és a Crucible különösen fontos a snookernek. Amikor kaptam egy kitüntetést a királyi családtól, Fülöp herceg megkérdezte: Maga snookerezik? A Crucible-ben, ugye?
Fogalma sincs, hogy ki vagyok, biztos azon gondolkodott, hogy mit keres ez a manus a házában, de a Crucible-ről tud."

metro.co.uk

Hozzászólások