Snooker - Ausztrál-angol döntő lesz a Wuxi Classicon
Ausztrál-angol döntő lesz a Wuxi Classicon
Fotó: Europress/Getty

Ausztrál-angol döntő lesz a Wuxi Classicon

Buzás GáborBuzás Gábor
2014/06/28 18:29

A balkezes elődöntőt remekül kezdte Robertson, egy 128-as breakkel, majd egy 59-essel 2-0-ra vezetett. Hawkins válaszolt egy 86-ossal, és ekkor következett a negyedik frame, ami a legérdekesebb volt a meccsen. Robertson sajátos megoldást választott. 20 pont körül járt, amikor a falon állt meg a fehér, és ő biztonsági helyett bevállalta a kéket, és egy hosszú pirosra "pozicionált". A pirosat jócskán mellélökte, és Hawkins gyártott 62 pontot a megörökölt állásból. Viszont kihagyta a frameballt, egy falon álló pirosat. Ekkor jött egy biztonsági csata, amiből Hawkins jött ki jól. Free ballt kapott, és az ausztrál megadta magát, nem is kellett golyókat  belöknie az angolnak. 2-2-vel mentek el a szünetre.

Az ötödik frame-et két hibával kezdte az angol, és Robbo megint előnybe került egy 88-assal. Hawkins újfent egalizált, most elég volt egy 63-as. Megint frameball környékén rontott, de most nem előtte, hanem utána. A hetedik frame-ben szétestek mind a ketten, és 22-es volt a legnagyobb break. Robertson megnyerte ezt a frame-et, és a következőt is, de azt már egy 61-essel. 5-3-nél Hawkinsnak még volt egy jó sansza, és összehozott egy 50-est, de az ausztrál kisebb breakekkel és a színesek egyesével való belökésével lezárta a meccset. 6-3-mal jutott a döntőbe, tehát meglehet számára a címvédés.

A másik elődöntőben inkább Perry számított esélyesnek, mert Gould még csak egy pontszerzőn játszott elődöntőt, a PTC nagydöntőben. Most megint eljutott idáig, de igen gyenge formát mutatott. Szerencséjére most Perry sem szárnyalt (ellentétben a korábbi meccseivel), és így nem lett sima vereség a vége. Azért csak győzött az egykori VB elődöntős 6-4-re, de ez a meccs nem fog bevonulni a snooker arany pillanatai közé.

A vasárnapi döntőben tehát Robertson és Perry csap össze. A világbajnok az esélyes, mert 6-3-ra vezeti az egymás elleni mérleget pontszerzőkön, és mert az utóbbi két meccsüket ő nyerte. Perry nem szokott döntőt játszani: eddig egyszer jutott be pontszerző fináléba, ahol 9-2-re kikapott Hendrytől (2201, European Open). Ha mindketten a szombati formájukat hozzák, akkor hasonló eredményre számíthatunk. Ha a hét első fele köszön vissza a játékukban, akkor nyugodtan győzhet az angol.

Hozzászólások