Snooker - Anglia kiesett a csoportkörben
Anglia kiesett a csoportkörben
Fotó: Monique Limbos

Anglia kiesett a csoportkörben

Buzás GáborBuzás Gábor
2015/06/20 09:47

A belga csapat mind az öt meccsét megnyerte a snooker Világkupa csoportkörében, és ezzel bejutott a negyeddöntőbe. A Luca Brecel és az amatőr Tomasz Skalski alkotta duó a Skócia elleni 3-2-es sikerrel zárt, és a nyolc között az indiai csapat lesz az ellenfelük. A skótok a B csoport második helyezettjeként a kínai A csapattal játsszák a negyeddöntők slágermeccsét.

"Fantasztikus, hogy legyőztük a skótokat, és hogy megnyertük mind az öt meccsünket. Itt másfajta a nyomás, ma kihagytam egy olyan frame-ballt, amilyet gyakorlás közben sosem rontanék el. Elértük a célunkat a negyeddöntőbe jutással, innentől nyugodtabban játszhatunk" - mondta Brecel.

"Hatalmas magabiztossággal tölt el, hogy Lucával játszom, mert tudom, hogy meg fogja nyerni a frame-jeit. Ennek köszönhető, hogy a legtöbb meccsen a tudásom felett snookereztem" - tette hozzá Skalski.

A skótok sorsa a Brazília - Hongkong mérkőzésen dőlt el, melyet az ázsiaiak nyertek 5-0-ra, így a brazilok kiestek, annak ellenére, hogy korábban legyőzték Higginséket. Csakhogy nem az egyes meccsek megnyerése számított, hanem a megnyert frame-ek száma, és ebben a skótok jobbak voltak.

A Ding Junhui - Xiao Guodong felállású kínai A csapat szintén mind az öt meccsén győzött, és mögöttük India végzett az A csoport második helyén.

A halálcsoportnak számító D jelű hatosban négy erős duó szerepelt, és értelemszerűen kettőnek ki kellett esnie. De még így is meglepő, hogy éppen az angolok és az észak-írek búcsúztak, és a kínai B, illetve a thaiföldi csapat ment tovább. Thaiföld és Anglia egyaránt 16 frame-et hozott, de az egymás elleni meccset az ázsiaiak nyerték 4-1-re, még a torna elején. Lehet, hogy máshogy alakult volna a továbbjutás, ha mondjuk pénteken találkoznak, mert a két világbajnok, Selby és Bingham a rossz kezdés után egyre jobban játszott. De nem így történt, és ennek következtében összejött egy Thaiföld - Wales, valamint egy Kína B - Ausztrália negyeddöntő.

Az ausztrálok helyett egyébként Pakisztán is továbbjuthatott volna, erről így nyilatkozott Robertson:

"Nem tudtam, hogy Pakisztán is továbbjuthat, Mark Williams mondta a meccsünk közben. Nem játszottunk jól az első két meccsünkön, de Vinnie (Calabrese) sokat fejlődött a hét során, nagyon büszke vagyok rá. Jól játszott ma a Williams elleni frame-ben, ami végül nagyon fontos lett. Fantasztikus élmény neki ez a torna."

forrás: worldsnooker.com

Hozzászólások