Snooker - Allen simán kikapott a kínai Pangtól
Allen simán kikapott a kínai Pangtól
Fotó: WST

Allen simán kikapott a kínai Pangtól

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/11/16 15:26
Csillaghullást hozott a German Masters múlt héten lejátszott két selejtezőköre. 

Az első forduló meglepetéseiről, Selby és Robertson kieséséről már korábban beszámoltunk. A második fordulóban folytatódott a meglepetések sora, melyek közül kiemelkedik Allen búcsúja. A Bajnokok Bajnoka friss győztese az első meccsét még simán hozta a kínai Gao Yang ellen, de a másodikat 5-2-re elbukta a szintén kínai Pang Junxu ellenében. 

A húsz éves Pang a világranglista mindössze 109. helyén található, idén először profi, és a European Mastersen már elment a negyedik fordulóig, többek között Hawkinst is legyőzve. A hétvégén szerzett még egy top skalpot, Allent három nagyobb breaket lökve győzte le, volt köztük százas is. 

Szintén a selejtező meglepetésembere a lengyel Kacper Filipiak, aki először jutott el a harmadik fordulóig. Ehhez Luo Honghaót kellett legyőznie. Erős lesz a walesi jelenlét, mert bár Williams nem kvalifikált, cserébe ott lesz Dale, Day, White, Jak Jones és Duane Jones.

A top 16 közül mindössze heten lesznek ott (de hol?) a German Mastersen. A címvédő Trump mellett a friss maximumos Murphy, valamint Higgins, Bingham, Ding, Maguire és Lisowski. Dottal kiegészülve mindösszesen öt világbajnok, köztük egyetlen többszörös világbajnok lesz ott a torna főtábláján.

Mindez január utolsó napjaiban várható, egyelőre nem tudni, hogy Berlinben vagy Milton Keynesben, de erősen valószínű az utóbbi. Mától viszont vessük szemünket az északír versenyre, melyet ott van az össze nagyágyú, és amelyet vasárnapig élvezhetünk az Eurosporton.

Hozzászólások