Snooker - Allen lett Fürth bajnoka
Allen lett Fürth bajnoka
Fotó: Europress/Getty

Allen lett Fürth bajnoka

Buzás GáborBuzás Gábor
2014/08/24 23:05

Mark Allen a Paul Hunter Classic legújabb bajnoka, miután az utolsó napon döntő frame-ben legyőzte Alan McManust és Rod Lawlert, aztán a fináléban Trumpot is felülmúlta 4-2-es eredménnyel. Vagy inkább úgy korrekt a megfogalmazás, hogy Trump múlta alul az észak-ír játékost. A döntőben ugyanis mind a ketten igen gyengén, sok hibával játszottak, különösen Trump.

Az ötödik frame-ben például visszajött snookerhátrányból, és freeballt kapott, de kihagyta a nem nehéz feketét. A meccs első két frame-jében még jól ment neki a breaképítés, de aztán pontosan ez a játékelem hagyta cserben, márpedig ez az abszolút erőssége. A biztonsági játékában nemigen bízhat, mert a remek megoldásokat jobbára gyermeteg hibák követik nála.

Allen tehát 3-2-re vezetett, és a hatodik frame-re nagyszerűen összeszedte magát. Ez volt az első alkalom, hogy félszáz feletti breaket hozott össze, ezúttal viszont egészen 88-ig jutott, ami persze bőven elég volt a győzelemhez. Allen ezzel a negyedik PTC-sikerét aratta, és idén mindkét kis pontszerzőn eljutott a döntőig. Azonban az is hozzátartozik a képhez, ahogy ő maga is elmondta, hogy csak az eredménnyel elégedett, a mutatott játékával nem.

Más kérdés, hogy Trump ellen az utóbbi négy mérkőzését megnyerte, és egészen remek a PTC-döntőbeli mutatója: 4-1. Allen egyetlen százas breaket lökött a tornán, ugyanannyit, mint volt élettársa, és gyermeke anyja, Reanne Evans, aki viszont a főtáblára sem került fel.

Hozzászólások