Snooker - Allen és Robertson már az elődöntőben
Allen és Robertson már az elődöntőben
Fotó: World Snooker

Allen és Robertson már az elődöntőben

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/11/06 11:37

Lejátszották az első két csoport meccseit a Bajnokok Bajnoka tornán. Illetve lejátszottak négy nyolcaddöntőt és két negyeddöntőt, így sokkal precízebb a megfogalmazás. A hivatalos elnevezés ugyan csoportokra bontja a mezőnyt, de ez csak látszat, valójában egyenes kieséses a torna.

Szóval: a nyitónapon Robertson simán elgázolta Gouldot, majd következett a nők tizenkétszeres világbajnoka, Reanne Evans, aki Murphy ellenfele volt. A 2005-ös világbajnok a papírformának megfelelően el is húzott 3-0-ra, ám a papírformának nagyon is ellentmondva Evans kiegyenlített (lökött egy 51-es breaket is). 

A döntő frame-ben azonban Murphy nem ismert kegyelmet, és egy 130-as breakkel rövidre zárta a csatát. Aztán este, a világbajnokok csatájában, tovább vitte a lendület, és megint elment 3-0-ra. Csakhogy az ausztrál három nagy breakkel (95, 90, 100) kiegyenlített, és innentől végig szoros küzdelem folyt. Végül 6-5-tel jutott be az elődöntőbe Robertson, akinek péntekig kell várnia a következő meccsére, sőt, azt is csak csütörtökön tudja meg, hogy ki lesz az ellenfele. Valaki az O'Sullivan, White, Higgins, Bingham négyesből.

Kedden az alsó ágon Selby és Allen volt a két favorit, és mindketten hozták is első meccseiket Yan Bingtao, illetve Matt Selt ellen. Az esti csoportdöntő szorosan indult, de végül az északír kerekedett felül 6-2-vel, az utolsó öt frame-et megnyerve. Nem volt egy szemkápráztató összecsapás, de Allen igazi bajnokként snookerezett. Ahogy ő maga elmondta:

"Tökéletesen koncentráltam este, egy pillanatra sem hagyott ki a koncentrációm, és alighanem ez döntött. Nagyon fontos volt a negyedik frame megnyerése, főleg azok után, hogy a másodikat egy 70-es break ellenére buktam el, ami elég ritkán fordul elő."

Szerdán Trump - Maguire, valamint Un-Nooh - Wilson meccseket rendeznek, este pedig a két győztes játszik a harmadik elődöntős helyért. Csütörtökön jönnek az O'Sullivan-féle "halálcsoport" küzdelmei.

Hozzászólások