Snooker - Alan Trigg nyerte a II. Fisher Klíma Snooker Kupát
Alan Trigg nyerte a II. Fisher Klíma Snooker Kupát
Váradi Olivér, Alan Trigg

Alan Trigg nyerte a II. Fisher Klíma Snooker Kupát

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/04/16 14:09

Varga Péter, a Magyar Biliárd Szövetség Snooker Szakágának elnöke számol be a II. Fisher Klíma Snooker Kupáról:

A verseny harmadik és negyedik napján, április 13-14-én zajlottak az egyenes kieséses szakasz mérkőzései a II. Fisher Klíma Snooker Kupán. A nemzetközi versenyen nyolc nemzet játékosai vettek részt. A versenyzők egybehangzóan állították, hogy az esemény házigazdája, a Terminal Snooker & Darts Klub Európa egyik legnagyszerűbb snooker klubja. A klub honlapján több információ mellett még ezen a héten lehetőség van részt venni a versenyhez kapcsolódó nyereményjátékon, ahol néhány kérdés megválaszolása után mobil klíma berendezést lehet nyerni. A kiváló játékos és versenyszervező német Jürgen Kesseler rendkívül elismerően nyilatkozott a helyszínről, a szervezésről és a vendéglátásról. Feleségével együtt a snooker foglalja le a szabadidejüket, hiszen a hölgy jelenleg a VB selejtezőkön bíráskodik.

Visszakanyarodva a verseny kieséses szakaszához, a legjobb 22 között 6 mérkőzést kellett játszani, és így alakulhatott ki a legjobb 16 mezőnye. Ebben a szakaszban két érdekes mérkőzés volt. Az egyik a horvát Filip Bermenac és a román Rares Sinca között zajlott, és egy döntő frame-es ütközetet hozott, melyet végül a horvát versenyző nyert. A másik pedig a gyorsaságával hökkentette meg az egybegyűlteket. Az addig játékával különösebb figyelmet nem keltő Jürgen Kesseler alig több, mint 40 perc alatt nyerte mérkőzését Csurgó Balázs ellen. A német játékos formáját átmentette a következő mérkőzésre is, ott egy másik magyar játékos, Vantara Pál ellen nyert szintén gyorsan és 3-0 arányban. A következő feladatot Kesselernek a fiatal magyar tehetség, Révész Bulcsú jelentette, aki egy nagyon nehéz döntő frame-es mérkőzést nyert a horvátok legjobbja, Filip Bermenac ellen. Bulcsú a német ellen már kifejezetten jól játszott, ellenfele formája visszaesett. Sima 3-0 lett, így a magyar versenyző került a legjobb négy közé.

A felső ágon Horváth Attila, a tavalyi bajnok ellenállhatatlan játékkal nyerte mérkőzéseit és egészen az elődöntőig még csak frame-et sem vesztett. Ellenfele a kiváló, angol származású, de felesége révén ukrán Alan Trigg volt, aki mindenképpen a legnagyobb névnek számított ezen a versenyen. Attila elvesztette az első  frame-et, aztán egy 56-ossal egyenlített. Néhány apró szerencsétlenség, talán kisebb taktikai hibák is hozzájárultak, hogy Attilának nem sikerült megvédeni bajnoki címét, de nagyszerű játékáért elismerés illeti. Révész Bulcsú küzdelmes mérkőzésen győzte le 3-1 arányban az Egyesült Államokból a tornára hazautazó Kovács Lászlót.

Trigg, Almási, RévészTrigg, Almási, Révész

Úgy alakult ezen a versenyen, hogy a legidősebb és a legfiatalabb résztvevő játszotta a döntőt, Almási Gergő játékvezető közreműködésével. Az 59 éves Alan Trigg majdnem ötször annyi idős, mint a 12 éves Révész Bulcsú. Az is igaz, hogy 11 év múlva már csak 3-szor annyi idős lesz… de ez nem lényeges.  Ezúttal az idősebb játékos nyerte a mérkőzést. Bulcsú a rövid szünet előtt még 2-1 re vezetett, utána viszont már nem tudott frame-et nyerni. Trigg fokozatosan vált egyre magabiztosabbá, és végül 4-2 arányban nyerte a döntőt. A bajnoknak járó trófeát a Fisher Klíma képviseletében Váradi Olivér adta át. A legnagyobb breaket is Alan Trigg lökte idén (79). Boldognak látszott a verseny végén, de nem mulasztott el pár elismerő szót mondani ellenfele tehetségéről, akinek képességeit a fiatal Stephen Hendry-éhez hasonlította, amit személyesen tapasztalt meg annak idején.

A jól sikerült sporteseményt követően a verseny támogatója elégedett volt a szervezéssel, az elvégzett promóciós tevékenységgel. Érezhetőnek találta az előrelépést az első Fisher Kupához képest. Talán az eseménynek köszönhetően növekedett a hazai snookerélet követőinek száma és a Fisher Klíma berendezések is ismertebbé váltak. A támogató és a szervezők között már most megszületett a megállapodás, hogy a következő évben is megrendezésre kerül ez a kupa és befejezésnek talán ennél jobb hírre nincs is szükség.

Hozzászólások