Snooker - Akire még Halep is felnéz
Akire még Halep is felnéz
Fotó: World Snooker

Akire még Halep is felnéz

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/07/15 10:48

Simona Halep szombaton fantasztikus játékkal, alig hibázva legyőzte Serena Williamset a wimbledoni döntőben, és ezzel megszerezte második Grand Slam trófeáját. A volt világelsőt több mint 300.000-en követik a twitteren, ami teljesen normális egy ekkora teniszsztár esetében. Ami viszont furcsa, és ami miatt ez a cikk a snooker szakosztályban jelent meg: Halep mindössze két embert követ a twitteren, és az edzője, Darren Cahill mellett meglepő, hogy ki a másik: Mark Selby, a modernkori snooker egyik nagyágyúja, Halephez hasonlóan volt világelső. 

"Fogalmam sincs, hogyan kell snookerezni" - mondja Halep, "de nagyra tartom Markot. Járt néhányszor Romániában. Találkoztunk, és kaptam tőle aláírt snookergolyót. Ezért követem őt."
Mindez még a finálé előtt derült ki, a Svitolina elleni elődöntő megnyerése után. Selby azonnal reagált: "Remélem, Simona megnyeri a döntőt. Szurkolok neki, és remélem, hogy ő fog győzni szombaton."

A háromszoros világbajnok jól szurkolt, Halep lemosta a pályáról a hétszeres bajnoknőt, és így lett meg első wimbledoni trófeája.

000_1IP5GR.jpg Fotó: Europress/AFP

Hozzászólások