Snooker - Aki válaszol: Michael Holt
Aki válaszol: Michael Holt
Fotó: worldsnooker.com

Aki válaszol: Michael Holt

Buzás GáborBuzás Gábor
2015/08/14 16:59

Michael Holt, a világranglista 24. helyezettje, a worldsnooker.com kérdéseire válaszolt.

WS: Michael, mennyire vagy elégedett a szezonod kezdetével?

MH: Nem játszottam igazán jól, de korrekt eredményeket értem el. Örülök, hogy legyőztem Li Hangot a Shanghai Masters selejtezőjében, mert fontos volt, hogy kijussak a tornára, ahol két éve elődöntőt játszottam.

WS: Terry Griffithsszel dolgozol együtt, életedben először. Hogy alakult ki ez a felállás?

Terry Griffiths, a snooker Yodája

MH: Mindig is jóban voltunk Terry-vel. Sosem dolgozhattunk azonban együtt, mert ő mindig szponzorált "csapatokban" edzősködött, és viszont magányos farkasként készültem. Amint megtudtam, hogy idén változik a helyzete, azonnal megkerestem, és beszélgettünk egy jót. Elég gyorsan eldöntöttem, hogy rá van szükségem. Ő legfeljebb hat játékossal akart együtt dolgozni, és számomra óriási megtiszteltetés, hogy én vagyok az egyikük. Izgatott és lelkes vagyok az együttműködésünkkel kapcsolatban. Biztos vagyok benne, hogy elő fogja segíteni a fejlődésemet, de az is biztos, hogy nem egyik napról a másikra fog ez bekövetkezni. Én mindenesetre nagyon bízom mindabban, amit tanácsol nekem. Mindig is tudtam, hogy tudok snookerezni, de a fontos meccseken nem tudom egyenletesen hozni a formámat. Terry csak néhány versenyre fog elkísérni, de rendszeresen beszélünk skype-on.

WS: 37 éves vagy, és Stuart Bingham, Joe Perry és Mark Davis is bőven 30 felett hozzák a legjobb játékukat. Úgy érzed, hogy a legjobb éveid még előtted állnak?

MH: Egyértelműen. Minden játékelemben rengeteget tudok még fejlődni. Komoly tapasztalattal bírok, és most vagyok a legjobb formámban, de még ennél is tudok jobb lenni. Régebben túl szigorú voltam magammal. Pedig tíz éve a legjobb 32 között vagyok a világranglistán, és nyertem két PTC-versenyt, szóval nincs miért szégyenkeznem. De nem ezért álltam profinak.

WS: Kivel szoktál gyakorolni?

MH: Shaun Murphy nemrég Nottingham környékére költözött, és már játszottunk néhány edzőmeccset. Mark Selby, Jamie Cope, és mások a rendszeres partnereim. Nagyon sok torna van már, nem olyan a helyzet, mint régen, amikor egy hónap is eltelt két verseny között, és ilyenkor vissza lehetett térni a rendszeres edzésekhez. Mostanában csak arra van idő, hogy az ember itt-ott időnként elcsípjen egy játékost egy edzőmeccsre.

WS: Mennyire fontos számodra az egészség és a fitt fizikai állapot?

MH: Nagyon fontos, szenvedélyesen odafigyelek erre. Minél többet tanulok róla, annál jobban látom, hogy mennyire leveset tudtam korábban. A barátnőm, Amy is benne van a témában, annyira, hogy az edzőteremről beszélünk a legtöbbet, ami sokaknak elég unalmas tud lenni. Heti négyszer-ötször megyek edzeni, és mennék többször is, de fontos néha beiktatni egy-egy pihenőnapot. Most épp fel akarok szedni egy kis izomtöbbletet, ezért napi hatszor is eszem, összesen nagyjából 3000 kalóriát. Ha nem ennék sokat, akkor hat hét múlva úgy néznék ki, mint egy 12 éves kölyök, és erre a legkevésbé sem vágyom. Soha nem voltam ennyire fitt és erős, mint most, és egyáltalán nem érzem magam 37 évesnek.

WS: Felmerült benned, hogy vegán étrendet tarts, mint Peter Ebdon és Neil Robertson?

MH: Azt nem nekem találták ki, mert túl radikális. Én abban hiszek, hogy ha kiegyensúlyozott az étrended és nem eszel előregyártott ételeket, akkor egészséges maradsz. Imádom Petert, és gyakran beszélünk erről. Imádom a húst, és mindig odafigyelek, hogy organikus legyen, és biztonságos forrásból származzon. Tudom, hogy a vegán felfogásnak van köze az állatok jogaihoz is, de ez nem függ össze az étrenddel és a tápértékkel.

WS: Voltál valahol nyaralni idén?

MH: Igen, egy Hvar nevű horvát szigetre mentem, Split közelébe. Gyönyörű volt, szívesen mennék oda máskor is.

WS: Tudom, hogy nagy zenerajongó vagy, ki most a kedvenced?

A Shoot-Out a kedvenc versenye

MH: Tetszik néhány nottinghami együttes, az I Am Lono és a Sleaford Mods, ők nemrég futottak be. Volt egy top tízes albumuk és egy számuk a Prodigy-vel. Az énekes, Jason Williamson emlékeztet John Cooper Clarke-ra, annyiban, hogy ő is beszél a zene közben. emlékszem, láttam őket öt éve öt ember előtt játszani, akik kinevették Jasont. Akkoriban a városi tanácsnál dolgozott, és nem jutott előre a zenében. Csodálom őt azért, mert nem adta fel azt, amit igazán akart csinálni. Sokat beszél a mértékletességről, és az emberek elkezdtek figyelni rá. elkapott egy hullámot.

WS: A bátyád, Matt a Spotlight Kidben basszusgitározik, nekik hogy megy?

MH: Az énekesük Amszterdamban él, Matt pedig Londonban, így nehéz összejönniük. De néha még így is fel tudnak lépni.

WS: Jó barátod, Carl Froch úgy döntött, hogy visszavonul a bokszolástól. Szerinted ez jó döntés volt?

MH: Ha egy bokszoló az ő helyzetében nem 100 %-osan eltökélt a következő meccsét illetően, akkor abba kell hagynia, mert ez egy veszélyes sport, ahol az ellenfél leütheti a fejed. Carl bokszolt a Wembley-ben 80.000 néző előtt, és innen a következő lépés csakis Las Vegas lehetett volna, ami nem jött össze. Úgyhogy jól döntött. Nincs már mit bizonyítania. Írtam neki, amikor hallottam a hírt, és kívánom, hogy élvezze a nyugalmat.

Hozzászólások