Snooker - A végállomás: Bond
A végállomás: Bond
Fotó: World Snooker

A végállomás: Bond

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/12/02 20:07

Ezt biztos, hogy nem sokan gondolták, mégis bekövetkezett: Nigel Bond állította meg Trumpot a UK-n, azaz neki köszönhető, hogy nem lesz ismét egy kézben a három Triple Crown trófea.

Vagyis köszönhető ez a már-már matuzsálemi korú (54) snookeresnek, és persze a világelsőnek is. Aki valami eszméletlen rosszul játszott. Nem mondom, sokan szeretnének csak ennyire jól snookerezni, de a saját tudását messze alulmúlta. 

Pedig jól kezdett: két nagy breakkel 3-1-re elhúzott. A szünet után azonban sorra bukta a frame-eket, és egyszer csak ott találta magát, hogy Bond vezet 5-3-ra, ráadásul a 9. frame-en belül 60-49-re, és már csak öt golyó van az asztalon. Ekkor viszont úgy tűnt, fordul a kocka, mert Bond alighanem érezte, hogy már nagyon közel a siker, és bevállalt egy túlzó kockázatot. A hosszú zöld nem eseett, ott maradt Trumpnak, aki nem tudta letakarítani az asztalt. Végül hosszas biztonsági csata, és a rózsaszín belökése döntőtt - Bond győzött 6-3-ra.

Trump 30% alatti hosszú belökéssel edveskedett ellenfelének, és bár Bond a snooker legrégebbi motorosai közé tartozik, aki bő 10 éve nem ért el semmilyen eredményt, akkor is csak a China Open negyeddöntőjét, mégis egy nagy tudású játékos. Aki esetleg nem tudná: játszott ő vb-döntőt, meg további négy pontszerző finálét, melyek közül egyet meg is nyert. Volt világranglista ötödik, csak hát mindez 20 éve történt. 

Semmi sem mutatott arra, hogy ő itt és most legyőzheti Trumpot. Két döntő frame-es csatát nyert az első két fordulóban, és az esélyek olyan 6-1 körüli Trump-győzelmet mutattak. De egyrészt Trump jócskán alulteljesített, valószínűleg most jött ki a fáradtság, amit a rengeteg novemberi meccs szerzett neki. Másrészt Bondnak jól ment, egy százast is lökött, plusz egy 80 felettit. Hiába, mindenki a világelsőt akarja legyőzni, mindenki ellene próbálkozik a legerősebben.

Hozzászólások