Snooker - A sanghaji főtábla
A sanghaji főtábla
Fotó: Monique Limbos

A sanghaji főtábla

Buzás GáborBuzás Gábor
2015/08/17 13:48

Bingham a torna címvédője és a világbajnok is, de csak egy helyre kerülhet a főtáblán, tehát vele indul a névsor. Az ismét formába lendülő Jamie Jones lehet az első ellenfele, és Fu, Higgins, Liang, Hawkins, valamint Gould (ha elutazik) igyekszik megakadályozni az elődöntőbe jutását.

Szintén egy elődöntős helyért száll harcba Trump, Robertson, Walden és Williams, de rajtuk kívül a legutóbbi, rigai ET-versenyen döntőbe jutó Ford, valamint a mindig veszélyes Milkins, és az időnként villantó Cope is ide került.

A harmadik negyedben nincs igazán forró formában lévő játékos, de remek snookeresek ők is: Ding, Dott, Maguire, Perry, McManus és Day a kiemelendő innen. A Shanghai Mastersen megesik, hogy olyan játékosok kapnak lendületet, akiknek addig nem ment különösebben jól, lásd Ding két évvel ezelőtti menetelését, ami itt kezdődött, vagy éppen Bingham esetét, aki ugye...

Selby világranglista elsőként a tábla aljára került, a "világbajnoki" ágra, hiszen hárman is vannak itt, akik már feljutottak a csúcsra. Selby mellett Murphy és Ebdon, akik az első körben egymással találkoznak, ha Ebbo túljut a szabadkártyás ellenfelén. Rajtuk kívül is vannak is jó nevek: Michael White, Mark Davis (White - Davis rangadó az első fordulóban :)), Allen és Brecel.

Nyolc hazai játékos kap szabadkártyát, heten már meg is kapták. A nyolcadik játékos személye csak szeptember 12-én fog kiderülni. Ő az aznap rendezendő Amatőr Masters győztese lesz. És gyakorlatilag egy napot kap a felkészülésre, mert a Shanghai Masters szeptember 14-én kezdődik.

Itt található a teljes főtábla. Ronnie O'Sullivant ne keressék, nincs rajta.

Kedvcsinálónak Mark Allen maximum kísérlete a tavalyi döntőből:

Hozzászólások