Snooker - A nagy visszatérők mehetnek haza
A nagy visszatérők mehetnek haza
Fotó: World Snooker Tour

A nagy visszatérők mehetnek haza

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/01/13 10:42
A 2020-as Masters első napján két korábbi bajnok lépett asztalhoz, mindketten jó esélyekkel. Ding jó mérleggel érkezett Perry ellen, Selby pedig országos favorit volt Carterrel szemben. Aztán borult a papírforma mindkét meccsen.

Perry és Ding meccse kiegyenlítetten indult, 3-3-ig nem sok minden választotta el őket, bár a kínai kicsit erősebbnek tűnt. Aztán megrázta magát a Gentleman, és az utolsó három frame-et behúzta, két 80 feletti breaket is produkálva. A novemberben magához térő, uralkodó UK-bajnok Ding megnyerte a Masterst 2011-ben, de az elmúlt kilenc alkalommal nem nyújtott maradandót, hétszer is az első fordulóban búcsúzott.

Perry a három évvel ezelőtti döntője óta nem is kvalifikált a Mastersre, most viszont negyeddöntős, és ő lesz Trump vagy Murphy ellenfele. Ezt nyilatkozta a győzelme után:

"A meccs második fele sokkal jobban sikerült, mint az első. Jól kezdtem, de aztán elrontottam néhány lökést és túl sokat lamentáltam a hibáimon. Jókor jött a szünet, mert előtte úgy éreztem, hogy csak kapaszkodom."

Jókor jött a szünet Selbynek is, aki 3-1-es hátrányba került Carter ellen. Rengeteget hibázott a Masters háromszoros bajnoka, mindössze 83%-os volt a golyóbelökése az első négy frame után. Carter ezzel szemben egyre magabiztosabbá vált, egyre jobban játszott. Két snookeres hátrányból is nyert frame-et, ami Selby ellen hatalmas fegyvertény.

A szünet után viszont Selby kerekedett felül. Elkezdett parádésan játszani, és nagy breakekkel 4-3-ra fordított. Csakhogy Carter kedvét nem tudta elvenni. A Kapitány, tőle kissé meglepő módon a sarkára állt, és ő is hozott hármat, amivel célba ért, 6-4-gyel búcsúztatta Selbyt.

Selby az ötödik frame-et ökölrázással ünnepelte, és mint megtudtuk, Cartert ezzel tüzelte fel igazán:

"Ez nagyon felhúzott. Nem szeretem az ilyesmit. Kinézett a rajongóira és az öklét rázta. Ezzel egy tőrt szúrt a szívembe. Boldog vagyok, hogy győztem. Minél közelebb kerültem a győzelemhez, annál jobban koncentráltam, és egyre könnyebbé vált a játék, amit jó jelnek vélek."

Higgins vagy Hawkins lesz Carter következő ellenfele. Annyit azért érdemes tudni Carterről, hogy életében harmadszor nyert meccset a Mastersen, és soha nem jutott túl a negyeddöntőn. Lehet, hogy az O'Sullivan távolmaradása miatt ölébe hullt lehetőség ad neki extra motivációt?

Ha már itt tartunk: bizarr élmény O'Sullivant a Mastersen szakértőként látni. 


Hozzászólások