Snooker - A király visszatér!
A király visszatér!
Fotó: WST

A király visszatér!

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/09/02 08:20
A Crucible királya, a hétszeres világbajnok meghívásos tagságot kapott a World Snooker Tourra, mellyel két évig indulhat profi tornákon. Stephen Hendry 2012-ben maximumot lökött a világbajnokságon, eljutott a negyeddöntőig, majd bejelentette visszavonulását. 

Nyolc évvel később, immár 51 évesen úgy döntött, visszatér a legmagasabb szintű versenyekhez. Erre megvan a lehetősége, ahogy Jimmy White, Ken Doherty és James Wattana, a sportág további legendái, úgy ő is egykori eredményeire való tekintettel kapott meghívást. A tagság két évre szól, és ugyanúgy fog ranglistapontokat, valamint pénzdíjakat gyűjteni, mint mindenki más a Main Touron.

Hendry 36 pontszerző trófeát szerzett varázslatos pályafutása alatt. Ezzel nagyon sokáig rekordot tartott, melyet a nemrég véget érő világbajnokság megnyerésével döntött meg Ronnie O'Sullivan. A hét világbajnoki cím viszont még mindig egyedül Hendry rekordja.

Stephen Hendry.jpgFotó: Eurosport/Getty

A skót fenomén az 1990-es években szerezte mind a hét világbajnoki címét. Az utolsót 1999-ben. 2005-ben megnyerte a Málta kupát, azóta nem diadalmaskodott pontszerző tornán. 18 Triple Crown trófea tulajdonosa, ez is sokáig rekordot jelentett, melyet ugyancsak O'Sullivan szárnyalt túl.

A Championship League sorsolása már megvolt, ezért Hendry első indulási lehetősége a szeptember 21-én rajtoló European Masters lesz. 

"Izgatottan várom, hogy ismét profi versenyeken vehessek részt. Nagyon élveztem a játékot a szenior világbajnokságon, és miután a SightRighttal gyakoroltam, kissé magabiztosabb lettem. Mindig is hiányzott a versenyzés izgalma. Nincsenek elvárásaim az eredményeket illetően, de igazán kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz ismét versenyezni" - mondta Hendry.

A Crucible királya azért vonult vissza, (ahogy önéletrajzában is leírta) mert már nem tudott győzni, mert már nem ment neki igazán jól a játék. Tavasszal azonban belengette annak a lehetőségét, hogy visszatér, és már akkor említette, hogy a SightRighttal, azaz Stephen Feeney-vel készül. Feeney-ről annyit mindenképp érdemes tudni, hogy komoly szerepe volt Mark Williams harmadik világbajnoki címében, és Ronnie O'Sullivannel is dolgozott nemrég.

forrás: wst.tv

Hozzászólások