Snooker - A Championship League-gel indul az új szezon, ott lesz O'Sullivan és Trump is
A Championship League-gel indul az új szezon, ott lesz O'Sullivan és Trump is
Fotó: Eurosport\Getty

A Championship League-gel indul az új szezon, ott lesz O'Sullivan és Trump is

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/08/28 15:03
Szeptember 13-án rajtol a Championship League, mellyel egyben elindul a 2020/2021-es snooker szezon is.

Érdekesség, hogy idén harmadszor rendeznek Championship League-et. Az első tervezett volt, a másodikat a járványhelyzet segítette elő, a harmadik pedig immár pontszerző lesz. Ráadásul három hetes verseny, mely mind a 128 profi számára nyitott.

A 128 profi közül 121-en neveztek is, a sztárok közül Ding az egyetlen, aki kihagyja ezt a tornát. A táblát a Q-School legjobbjaival töltötték fel kettő hetedik hatványára. Az első fázisban (szeptember 13-20-ig, valamint szeptember 28-tól október 5-ig) lejátsszák a csoportmérkőzéseket. A 128 játékost 32 négyfős csoportba osztják be, melyeken belül mindenki játszik mindenkivel, négy frame-es meccseket. 

A második etapban (október 26-29-ig) a 32 csoportgyőztes csap össze egy újabb csoportkör keretében, és a végére maradnak nyolcan. A harmadik fázisban (október 30.) a nyolc játékos két újabb csoportba kerül, majd a két talpon maradó csoportgyőztes játssza le a torna döntőjét, három nyert frame-ig.

A torna renoméját jócskán emeli, hogy szinte mindenki ott lesz, aki számít. Már-már meglepetésnek mondható, hogy maga O'Sullivan is részt vesz, és ott lesz Trump, Robertson, Higgins, Selby, és a többiek. Az összdíjazás 325.000 font, a győztes pedig 33.000-et tehet zsebre, ezek a számok is komoly előrelépést mutatnak.

Trumpjudd.jpgFotó: Eurosport/Getty

Hamarosan érkezik a sorsolás, és a közvetítésről is nemsokára kapunk infókat.

Hozzászólások