Snooker - Elkészült a 2021-es snooker versenynaptár, 19 verseny is lehet a szezonban
Elkészült a 2021-es snooker versenynaptár, 19 verseny is lehet a szezonban
Fotó: WST

Elkészült a 2021-es snooker versenynaptár, 19 verseny is lehet a szezonban

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/10/08 10:52
Ilyenkor már bőven ismert szokott lenni a szezon menetrendje, hiszen már túl vagyunk az első tornán. De a COVID mindent felülírt, ezért még a 2021-es naptár sem teljesen fix. Értelemszerűen csak a tavaszi időszakig szól a tervezet, hiszen ha minden jól megy, a hagyományoknak megfelelően május elején a világbajnoksággal zárul a szezon.

2021 első snookerversenye a Masters lesz, ahogy az lenni szokott. Január közepén rendezik meg a tervek szerint az Alexandra Palace-ban, tehát szokott helyén a legfontosabb meghívásos tornát. Január végétől február végéig öt pontszerzőt tervez a World Snooker Tour, sorrendben: German Masters, Gibraltar Open, Shoot Out, Welsh Open, Players Championship. Abszolút csúcsüzem lesz tehát a bő négy hét alatt. 

Aztán jön egy bizonytalan időszak. Régi hír ugye, hogy Kína 2020-ban nem rendez semmilyen nemzetközi sporteseményt. Nagy kérdés azonban, hogy mi lesz 2021-ben. A WST bizalmat szavazott Kínának, és három hetet szabadon hagyott a versenynaptárban arra az esetre, ha összejönne a kínai versenyrendezés. Ha így lesz, akkor egymás után három kínai tornát láthatunk március 1. és 21. között. Ha nem, akkor pihenhetnek a profik? Vagy Barry Hearn kitalál valami mást nekik? Esetleg egy újabb Championship League-et...?

Március 22-28-ig a Tour Championship fog zajlani. Április 7-én már elrajtol a világbajnoki selejtezősorozat, április 17-én pedig maga a vébé a Crucible-ben. Egészen május 3-ig. Ha minden úgy alakul, ahogy alakulnia kell.

Ha minden jól megy, összesen 19 profi verseny lesz ebben a szezonban. Ha Kína kiesik, akkor is 16-ra számíthatunk. A szezon teljes menetrendjét itt lehet megtekinteni.

Hozzászólások