Snooker - 2020 a magyar snooker legsikeresebb éve
2020 a magyar snooker legsikeresebb éve
Fotó: Révész Attila

2020 a magyar snooker legsikeresebb éve

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/03/23 11:47

A címben idézett mondat a Magyar Biliárd Szövetség elnökétől, Hámori Balázstól származik, aki a Facebookon az alábbi szavakkal köszönte meg a szenzációs Eb-szereplést:

hámor.jpg


Az elnök úr szavai túlzónak tűnhetnek, hiszen még három hónap sem telt el az évből. Mégsem lehet vitatkozni az állítással és a dicsérettel, hiszen soha korábban nem szerepeltek annyira sikeresen magyar játékosok snooker világversenyen, mint a nemrég véget érő portugáliai Európa-bajnokságon.

Időrendi sorrendben haladva:

Révész Bulcsú és Horváth Attila is továbbjutott az U18-as torna csoportköréből. Attila a 32 között búcsúzott, Bulcsú azonban a negyeddöntőig menetelt.

Az U21-es versengésen szintén ők ketten vettek részt. Itt is mindketten sikerrel vették a csoportkört. Attila bravúros sikert aratott, legyőzte a korábbi U18-as Európa-bajnok, és U21-es Eb-döntős Tyler Reest. A 32-ig jutott, Bulcsú viszont ezúttal a 64 között kiesett.

A hatpirosas tornán csak Bulcsú indult, és ismét remekelt. A csoportkörből továbbjutva ismét a negyeddöntőig ment, ahol az egykori profi veterán Darren Morgan győzte le, aki korábban világranglista nyolcadik is volt. 

És ezután következett a felnőttek versenye, itt csatlakozott be a hétszeres magyar bajnok Fenyvesi Zsolt, valamint elindult a 13 éves, aktuális bajnokunk, Révész Bulcsú is. Mindketten továbbmentek a csoportból, Fenyvesi első helyen. Bulcsú kiesett a 32 között, Zsolt viszont legyőzte két jónevű ellenfelét, Iulian Boikót, valamint Dean Youngot. És ezzel meglett a harmadik negyeddöntős szereplésünk ezen a kontinenstornán.

Ezért lehet már most kijelenteni, hogy 2020 a magyar snooker legsikeresebb éve. Kérdés, hogy mi lesz 2021-ben, és a következő években ...

Hozzászólások