Snooker - 16 éves srác került a profi snookermezőnybe
16 éves srác került a profi snookermezőnybe
Fotó: WST

16 éves srác került a profi snookermezőnybe

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/08/31 14:20
Jamie Wilson, egy 16 éves portsmouthi fiatalember a nemrég véget ért kvalifikációs sorozat 12 legjobbja között végzett, és ezzel kétéves tagságot szerzett a profi snookeresek között. 

Többek között Michael Georgiou-t győzte le a Q School sorozatban, az utolsó mérkőzésén pedig a hozzá hasonlóan ifjú Haydon Pinhey-n jutott túl, döntő frame-es csatában.

Az ifjonc bevallotta, hogy elsősorban a tapasztalatszerzés volt a célja azzal, hogy nevezett a Q Schoolba. Ehhez képest két hét múlva már vérkomoly meccseket játszhat vérkomoly profik ellen.

Az első dolgom az volt, hogy felhívtam apukámat, és elújságoltam neki, hogy profi lettem. Anyukám elsírta magát, amikor meghallotta, mindig ez történik, amikor nyerek valahol. Felhívtam az összes haveromat és a nagyszüleimet, az egész családomat. Mindenki urgált örömében.

Nem is számítottam rá, hogy ez sikerülhet. Hihetetlen belegondolni, hogy profi lettem. Amikor megláttam a Q School sorsolását, arra gondoltam, hogy minden ellenfelem ismert játékos, mindenkiről hallottam már. Ha belegondolok, nem is értem, hogyan jutottam túl rajtuk. 

A szüleim, Suzy és Steve rengeteget támogattak és segítettek. Minden költségemet állják, mert nincs szponzorom, és őrült sok időt szentelnek annak, hogy elvigyenek a versenyekre. Sehol sem lennék nélkülük. 

Apukám vett egy poolasztalt a kertbe, és épített köré egy kisházat. Csinált néhány fellépőt, hogy elérjem az asztalt. Az elejétől fogva imádtam, és amikor egyre komolyabban vettem, elkezdtem snookerversenyekre járni.

Az edzőm, Tim Dunkley szintén rengeteget segített. Fiatalabb koromban volt egy fázis, amikor nem tudtam fejlődni. Tim óriásit lendített rajtam. Ő tette helyre a technikámat. Amikor legyőztem Fang Xiongmant, felhívtam. Soha nem szokott káromkodni, de akkor megtörtént! 

Remélem, összefutok majd a legerősebb játékosokkal. Jó lenne megtapasztalni, hogy mennyire erősek valójában. Judd Trump a kedvencem. Változtatott egy kicsit a játékán, több biztonságit lök mostanában. Ronnie O'Sullivant is nagyon szeretem, de számomra szórakoztatóbb Trump játéka. Eszméletlen lenne, ha vele is játszhatnék. Nagyon izgulnék, mert egy álmom válna valóra. Azt is nagyon várom, hogy utazhassak a nagyvilágban. Rettentő jók a kínai fiatalok is, velük is szeretném összemérni a tudásom.

Időközben elkészült a Championship League sorsolása. Jamie Wilson szeptember 30-án fogja első profi meccseit játszani, ellenfelei Mark Allen, Luo Honghao és Billy Castle lesznek.

forrás: wst.tv

Hozzászólások