Rio 2016 - Továbbmentek a világbajnok brazilok
Továbbmentek a világbajnok brazilok
Fotó: Europress/Getty

Továbbmentek a világbajnok brazilok

Buzás GáborBuzás Gábor
2016/08/11 11:55

A riói strandröplabda torna legfontosabb szerdai mérkőzése az Alison - Bruno brazil világbajnok páros összecsapása volt az olasz Carambula - Ranghieri kettőssel. Amennyiben a brazilok elvesztették volna ezt a meccset (is), akkor nem maradt volna más a számukra, mint hogy csoportharmadikként reménykedjenek a továbbjutásban. Ezt azonban megelőzték az olaszok viszonylag sima (21-19, 21-16) legyőzésével, és így megszerezték a második helyet a csoportban, ami sima továbbjutást jelent. Remekeltek ezen a meccsen a világbajnokok, és ha a továbbiakban is így fognak játszani, akkor borzasztóan nehéz lesz őket megállítani. Jelzi egyébként a mezőny erejét, hogy maga Julius Brink, aki néhány napig még címvédőnek mondhatja magát, azt mondta tegnap a Going for Gold eurosportos magazinnak, hogy mintegy tíz páros közül kerülhet ki a végső győztes, annyira sok az erős egység.

Jó kis körbeverés alakult ki ebben az A jelű négyesben, hiszen a brazilok verték az olaszokat, akik legyőzték a Doppler - Horst osztrák kettőst, akik viszont a brazilok ellen arattak bravúrgyőzelmet. A szettarány miatt az osztrákok végeztek a harmadik helyen, de nem kell aggódniuk, hiszen 5 ponttal nem fognak kiesni.

Míg mi, magyarok, elsősorban az úszómedencére, valamint a vívócsarnokra figyeltünk, a szabadtéri sportok űzőit az alábbi képen jól érzékelhető időjárás fogadta, ami elég jól mutatja a déli félteke rendezési nehézségeit. Különösen a strandröplabda esetében vacak, ha ilyen az időjárás, hiszen ez a sport nagyon nem arról kellene, hogy szóljon, hogy a lelátókon mindenki állig begombolt esőkabátban ücsörögjön.

A csoportkör fele ért véget, az A csoport mellett a B és az F meccseit is befejezték tegnap. A B jelű négyest egyetlen szett elhullatásával, magabiztosan nyerte a holland Brouwer - Meeuwsen páros, a 2013-as világbajnokok. Mögöttük némi meglepetésre az orosz Barsouk - Liamin kettős lett a második, megelőzve a náluk esélyesebbnek tartott lengyel Kantor - Losiak duettet.

Az F csoport utolsó helyén kihullott a versenyből az amerikai Gibb - Patterson páros (a veterán Gibb, aki korábban Rosenthallal alkotott egy remek csapatot, így fejezi be olimpiai pályafutását, 40 évesen), és a spanyol Gavira - Herrera kettős végzett az élen, a második helyen pedig a katari Cherif és Jefferson. Itt aztán borult a papírforma, bár kiemelkedően erős csapat nem került ebbe a négyesbe. Az osztrákok második számú egysége, Huber és Seidl még bizakodik a továbbjutásban.

Ágatha és Bárbara

A hölgyeknél ugyanaz a helyzet, mint a férfiaknál, azaz a csoportok fele már véget ért. Walsh és Ross simán nyerte a csoportját, bár egy szettet elhullattak, ami, mondhatnánk, ciki, de tét nélkül játszották már az utolsó csoportmeccsüket. A brazilok második számú egysége, Ágatha és Bárbara, az aktuális világbajnok pár szintén tét nélkül elvesztette az utolsó csoportmeccsét, ami már nagyobb baj lehet, mert egy vereség, még ha téttelen is, okozhat törést egy csapat életében.

Hozzászólások